Dacă vrei să vizitezi Parcul Național Munții Măcinului trebuie să ții cont de program și să îți plătești accesul

Accesul/vizitarea PNMM, Munții Măcinului și Măcin - Niculițel,  se face după achitarea tarifului de vizitare şi cu avizul tip eliberat de APNMM . FOTO Cătălin Schipor

Dacă ați ales ca în perioada mini vacanței de 1 mai să dați o fugă în zona muntoasă a județului Tulcea – Munții Măcinului, trebuie să țineți cont de o serie de reguli, pentru că este vorba de un Parc Național. Nu uitați că este un program de vizitare și o taxă de plată.

În Munții Măcinului, sanctuar de biodiversitate înconjurat de inestimabile valori ale patrimoniului etno-cultural, turismul responsabil se poate desfășura în următoarele forme:

  • Turism peisagistic
  • Turism științific
  • Turism religios
  • Turism ecvestru
  • Turism cu bicicleta

La Centrul de Vizitare – Informare al Administrației Parcului Național Munții Măcinului situat în comuna Greci din județul Tulcea, printr-un concept de interpretare – informare deosebit de interesant prin elementele de interpretare, iubitorii de natură și meșteșuguri tradiționale se pot bucura de prezența unor eșantioane din tezaurul acestor valori și pot obține gratuit informații prețioase asupra traseelor turistice din Parcul Național Munții Măcinului, SCI Munții Măcinului, SPA Măcin-Niculițel și SCI Podișul Nord Dobrogean, după următorul program :

  • În timpul sezonului turistic, 15 aprilie – 10 octombrie :

Marți – Vineri 8:00 – 16:00

Sâmbătă – Duminică 8:00 – 15:00

  • În afara sezonului turistic, centrul se poate vizita cu solicitare scrisă înaintată către Administrația Parcului cu minim 2 zile înainte de data aleasă pentru vizitare, în zilele de lucru și cu 5 zile înainte de data aleasă, în zilele de week-end, în interiorul următorului program:

Luni – Joi 8:00 – 16:30

Vineri 8:00 – 14:00

Sâmbătă – Duminică 8:00 – 15:00

Pe cele 11 trasee turistice, la pas, călare sau pe bicicletă, turistul se bucură de peisaje unice și întâlnește specii rare, pe cale de dispariție, în multe zone ale lumii dar bine reprezentate aici.

La coborârea de pe traseu, turiștii pot gusta din delicatesele comunităților locale cum sunt plăcinta dobrogeană, sarailii, șuberek, pastramă dobrogeană și pot simți aroma vestitelor vinuri dobrogene.

Flora și fauna unice în lume, tezaurul etnocultural al celor 14 etnii de la poalele munților hercinici, cetățile și mănăstirile din Dobrogea de nord asigură turiștilor accesarea unor trasee pe care vor descoperi cu uimire comori nebănuite ale acestui sanctuar de biodiversitate : Munții Măcinului.

Membrii comunităților locale nu plătesc tariful de intrare pe traseele turistice înființate pe raza U.A.T. din care fac parte.

Pentru turiști, tariful este de 6 lei de persoană, copii până în 7 ani beneficiind de gratuitate.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*