Touroperatorul DAL Travel: „China revine în preferințele turiștilor români”

China revine în preferințele turiștilor români. FOTO: Dal Travel

Consultanții DAL Travel anunță că turiștii români prezintă un mare interes pentru destinația China, în contextul în care această țară s-a redeschis total turismului începând cu 15 martie 2023. După o perioadă de restricții drastice, românii pot din nou explora această țară fascinantă și atât de bogată în cultură.

Cetățenii români au nevoie de viză pentru a călători în China, iar valabilitatea pașaportului trebuie să fie mai mare de 6 luni de la data intrării pe teritoriul statului. Viza de intrare se obține de la misiunile diplomatice ale Chinei din străinătate, cu excepția vizei de tranzit, cu valabilitate de 144 ore, care se poate elibera și la frontieră. Începând cu data de 25 iunie 2018, deținătorii de pașaport simplu pot depune cererea de viză numai la Centrul de Vize pentru China din București.

DAL Travel înregistrează deja o creștere a cererii cu 25 la sută față de 2019, ultimul an când turiștii români au putut vizita China. Turiștii interesați de această destinație se încadrează în profilul turistului DAL Travel – pretențios, care a călătorit mult și care dorește să continue să își îmbogățească palmaresul cultural și spiritual, un adevărat devorator de turism.

„Redeschiderea destinației China pentru turiștii români este o veste extraordinară și suntem încântați să fim parte din această experiență. După o pauză de 4 ani, observăm un interes din ce în ce mai mare din partea turiștilor români de a explora această destinație fascinantă. Este o dovadă a dorinței lor de a călători și de a descoperi locuri noi, culturi noi și de a se conecta cu frumusețea și autenticitatea Chinei. Ne-am concentrat eforturile pentru a crea programe turistice de înaltă calitate, care să ofere turiștilor o experiență autentică și memorabilă în această destinație plină de istorie, peisaje uimitoare și tradiții extraordinare. Suntem entuziasmați să fim alături de turiștii români în această călătorie pentru a descoperi câteva din misterele Chinei și suntem convinși că se vor întoarce acasă cu amintiri de neuitat. De altfel, DAL Travel este prima agenție de turism care a organizat deja trei tipuri de circuite dedicate Chinei”, declară Daniela Nedelcu, director general DAL Travel.

China revine în preferințele turiștilor români. FOTO: Dal Travel

Agenția DAL Travel vă invită să descoperiți fascinația Chinei prin programul turistic China – Marele circuit – „O țară, două sisteme!”. Cu perioade disponibile în septembrie (1-14 septembrie și 15-28 septembrie) acest circuit vă va purta prin destinații remarcabile precum Beijing, Xi’an, Guilin, Shanghai, Hong Kong și Macao. Traseul cuprinde vizite la Marele Zid Chinezesc, Orașul Interzis, Armata de Teracotă și alte obiective esențiale ale culturii și istoriei chineze. Tariful pentru această experiență de neuitat este de 3.460 euro de persoană și include transport cu avionul, cazare la hoteluri de 4 stele, precum și toate mesele.

Pentru cei care caută o experiență încărcată de cultură și misticism, DAL Travel a creat programul „China – Tibet. Tradiție și civilizație la înălțime”. În perioada 20 septembrie – 4 octombrie 2023, se vor putea explora destinații fascinante precum Xi’an, Golmud, Lhasa, Gyantse etc. Circuitul de 15 zile va începe în Beijing, se va termina la Shanghai și vă va introduce în lumea spirituală și arhitecturală a Tibetului, unde se va ajunge cu trenul pe traseul transtibetan, unde se află și cea mai „înaltă” gară din lume. Se va vizita complexul arhitectural Potala din Lhassa, Norbulingka, fosta reședință de vară începând cu al 7-lea Dalai Lama, cel mai tradițional oraș din Tibet, Gyantse, Mănăstirea Palkhor, specifică prin combinația de stupă în templu și templu în stupă și multe altele. Prețul pentru acest circuit deosebit este de 3960 euro de persoană.

Un alt program foarte solicitat, primul circuit fiind deja rezervat 100 la sută, este „China de Poveste. Poveste Chinezească cu Urși Panda, Drumul Ceaiului, Croazieră pe Yangtze și Amintiri din Avatar”. Această călătorie desprinsă parcă din basme se va desfășura în perioada 11 – 26 octombrie 2023 și vă va oferi experiențe unice, precum întâlnirea cu ursuleții Panda, admirarea „pădurii de piatră” de la Shilin, croaziera pe Fluviul Yangtze, explorarea „Drumul Ceaiului” în Yunnan, un spațiu de poveste cu cele mai multe minorități entice și descoperirea peisajelor spectaculoase din Parcul Național Zhangjiajie și a cadrelor naturale folosite în super-producția cinematografică Avatar. Prețul pentru acest circuit de 16 zile este de 3990 euro de persoană, iar cazarea va fi asigurată în hoteluri de 4 și 5 stele, garantând confortul și relaxarea turiștilor.

China revine în preferințele turiștilor români. FOTO: Dal Travel

De ce sunt atrași turiștii români de China?

  • O cultură bogată și o istorie fascinantă

China atrage turiștii români prin diversitatea sa culturală și istorică. De la Marele Zid Chinezesc, care impresionează prin măreție și magnitudine, la Armata de Teracotă, care dezvăluie unul dintre cele mai mari secrete ale antichității, China abundă în obiective turistice fascinante.

  • Peisaje spectaculoase și experiențe unice

China impresionează și prin frumusețea peisajelor sale naturale. De la Fluviul Yangtze, Râul Li, cu stâncile spectaculoase care par desprinse dintr-o pictură, la Marea Chinei de Sud și Insula Lantau, cu peisajele lor pitorești, turiștii români vor avea oportunitatea să descopere frumusețea pură a naturii.

  • Țară a inovației

China este renumită pentru numeroasele sale invenții antice care au avut un impact profund asupra civilizației umane. Unele dintre invențiile remarcabile includ fabricarea hârtiei, praful de pușcă, tipărirea, busolele și producția de mătase.

  • Țară a recordurilor mondiale

China este cea mai populată țară a lumii, cu 1,4 miliarde de locuitori. De asemenea, aici există cea mai extinsă rețea feroviară de mare viteză din lume. Marele Canal al Chinei este cel mai lung canal creat de om din lume, cu o lungime de peste 1.800 de kilometri. Acesta leagă Beijingul în nord, de Hangzhou în sud, trecând prin câteva orașe mari și jucând un rol crucial în transportul și economia Chinei. China găzduiește Barajul Three Gorges, cea mai mare centrală hidroelectrică din lume de pe Râul Yangtze și furnizează energie regenerabilă, servind, de asemenea, la controlul inundațiilor și la navigație. Marele Zid Chinezesc este cea mai lungă structură de apărare din lume, cu o lungime estimată de peste 21.000 de mile (13.000 km). De asemenea, China este cel mai mare producător de automobile din lume, depășind alte țări în ceea ce privește producția și vânzările de vehicule, dar și cel mai mare producător de smartphone-uri din lume

  • Bogăția tradițiilor și obiceiurilor autentice

China este celebră pentru tradițiile și obiceiurile sale milenare, care continuă să fascineze turiștii. De la ceremoniile tradiționale de ceai și prelucrarea jadului la experiențele autentice în piețele locale și plimbările prin cartierele tradiționale, turiștii români vor avea ocazia să se imerseze în cultura chinezească autentică.

  • Avansul tehnologic

Turiștii români sunt atrași de China nu doar de bogăția sa culturală și de peisajele impresionante, ci și de tehnologia și industria avansată pe care o găsesc acolo. China se remarcă prin arhitectura sa modernă, cum ar fi zgârie-norii spectaculoși din Shanghai și Beijing, care reprezintă o combinație între inovație și design. De asemenea, industria trenurilor rapide din China, renumite pentru viteza și eficiența lor, este o atracție în sine pentru turiști. O călătorie cu trenul de mare viteză oferă o perspectivă unică asupra progresului tehnologic al țării.

China revine în preferințele turiștilor români. FOTO: Dal Travel

Iată care sunt principalele atracții ale Chinei incluse în programul clasic conceput de DAL Travel:

  • Artă și arhitectură

Marele Zid Chinezesc, Posturile de observare ale foștilor soldați imperiali, Mormintele Împăraților Ming, Drumul Sacru, Palatul de Vară, Palatul Imperial, Templul Cerului, Muzeul de Istorie Shaanxi, Armata războinicilor de teracotă, Muzeul Trăsurii de Bron, Promenada Bund, Cartierul Pudong, Templul Statuilor de Jad ale lui Buddha, Shanghai Tower, Muzeul de Istorie din Shanghai, Platoul Ngong Ping, Statuia de bronz a lui Buddha Sakyamuni, Mănăstirea Po Lin, Ruinele bisericii romano-catolice St. Paul, Biserica Penha, Piața Senatului, Faimosul Turn, „Lotus Flower in Full Bloom”, Templul zeiței A-Ma, Faimosul Cazino.

  • Natură și peisaje

Fluviul Li, Grădina Mandarinului Yu, Fluviul Huangpu, Insula Lantau, Marea Chinei de Sud, Parcul Natural Lantau Nord Park Country, Portul Victoria, Dealul Penha, Muntele Victoria, Plaja din Golful Repulse, Golful Repulse

  • Tradiții și evenimente

Satul pescăresc Aberdeen

  • Experiențe și distracții

Piața Tian’An Men, vizită la o fabrică de cloazoneuri, plimbare în Hutong, plimbare prin cartierul musulman, vizitarea ansamblului arhitectural dedicat Pagodei Marii Gâște Sălbatice, vizită la un atelier de prelucrare a jadului, spectacol inspirat din cultura dinastiei Tang cu dansuri tradiționale, croazieră pe Fluviul Li, plimbare pe strada comercială Nanjing, asistare la Ceremonialul Ceaiului într-una din ceainării, croazieră pe Fluviul Huangpu, urcare în Shanghai Tower, vizită la un atelier de prelucrare a perlelor, cumpărături pe Nathan Road, croazieră în portul Victoria, excursie cu vaporul la Macao, degustare din bucătăria „macaneză”, plimbare până în vârful muntelui Victoria, Piața Stanley

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*