Jurnalistul și realizatorul de documentare Charlie Ottley nu mai are nevoie de nicio prezentare. Filmele realizate de el au depășit stadiul de filme de promovare și au devenit adevărate documentare atemporale care scot în evidență frumusețea locurilor, gastronomia și mai ales oamenii cu care ne mândrim.
Ottley și-a deschis, pentru o zi, casa de la Șirnea, comuna Fundata, Brașov, iar la GoNEXT și-a deschis sufletul în fața jurnalistului Adrian Boioglu. El a povestit cum a transformat o casă de la țară cu podul plin de paie, într-un cămin pentru el și partenera sa, dar și pentru toți oaspeții care le calcă pragul. El a detaliat și cum a ajuns la Șirnea, dar și de ce astfel de sate trebuie păstrate în starea în care sunt acum, fără asfalt sau iluminat public.
Ottley militează pentru păstrarea arhitecturii locului și de aceea a explicat că în filmele sale, detaliile caselor are un loc aparte. Acesta este și motivul pentru care a evitat mereu să filmeze betoanele de pe litoralul românesc și s-a orientat spre locurile care au povești de spus.
Jurnalistul britanic lucrează acum la un proiect cu Ministerul Turismului din România. El spune că echipa de conducere de la minister s-a schimbat în bine în ultimele luni și are încredere că noile sale de filme de promovare care vor ajunge la BBC vor atrage aici mai mulți străini.
Ottley a povestit la GoNEXT TV cum a ajuns să intervieveze creatoarea ciorbei rădăuțene și cum promovarea României este asemănătoare unei rețete de ciorbă în care, dacă nu pui ingredientele corecte în cantitățile corecte, poți să faci un lucru bun sau să dai greș.
Charlie Ottley a lansat, săptămâna trecută, noul său serial Flavours of Romania, așa că nu a omis să povestească și despre ce pot vedea telespectatorii în episoadele care apar pe Netflix, dar și care sunt planurile pentru viitorul apropiat.
De acum ne vedem și pe CD TV – televiziunea digitală cu cea mai mare acoperire din Sud Estul României: Constanța, Tulcea, Ialomița și Călărași.
Cele mai bune emisiuni și reportaje sunt pe www.cdtv.ro
Be the first to comment