În contextul sezonului estival, când mulți cetățeni români se deplasează în afara granițelor țării, Poliția de Frontieră se așteaptă la o creștere semnificativă a traficului în weekend, în special la Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Giurgiu, pe ambele sensuri.
Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră (ITPF) Giurgiu a implementat toate măsurile necesare pentru reducerea timpilor de așteptare și asigurarea unui control operativ.
Este important de menționat că, pe Podul Prieteniei dintre Ruse și Giurgiu, circulația se desfășoară alternativ pe o singură bandă, în sistem semaforizat. Din această cauză, se estimează o creștere a timpilor de așteptare la PTF Giurgiu-Ruse. Aceste întârzieri sunt cauzate de numărul mare de vehicule care așteaptă la semaforul de pe pod, nu de controlul de frontieră. Participanților la traficul transfrontalier li se recomandă să utilizeze aplicația Trafic On-line, care oferă o medie a timpului de așteptare în punctele de trecere. De asemenea, se recomandă folosirea altor puncte de trecere a frontierei deschise în regim internațional de la granița cu Bulgaria:
– În județul Dolj: PTF Calafat și PTF Bechet (BAC);
– În județul Teleorman: PTF Zimnicea (BAC), PTF Turnu Măgurele (BAC);
– În județul Călărași: PTF Călărași (BAC);
– În județul Constanța: PTF Vama Veche, PTF Ostrov, PTF Negru Vodă, PTF Lipnița și PTF Dobromir pentru autoturisme cu greutate admisă de 3,5 tone (program de funcționare: 08:00-20:00).
Începând cu 1 august 2024, la PTF Zimnicea va fi pus în funcțiune un al doilea ferry-boat, care va efectua curse în tandem (Svishtov-Zimnicea) între orele 08:00 și 19:00.
Conform informațiilor primite de la Centrul Comun de Contact, începând cu 25 iulie 2024, pe Podul Prieteniei este permisă trecerea vehiculelor cu lățimea maximă de 2,75 m și masa maximă autorizată de 60 tone. Autovehiculele agabaritice nu pot trece.
În contextul temperaturilor ridicate și al traficului intens la frontieră, la PTF Giurgiu funcționează un punct de prim ajutor, unde paramedicii ISU Giurgiu sunt pregătiți să ofere asistență de specialitate.
Alte recomandări pentru scurtarea timpului de control și fluidizarea traficului includ:
– Pregătirea din timp a documentelor de călătorie, inclusiv a celor necesare minorilor la ieșirea din țară;
– Verificarea condițiilor de călătorie;
– Consultarea aplicației Trafic On-line, disponibilă pe www.politiadefrontiera.ro, care oferă estimări ale timpului de așteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei pentru anumite intervale de timp.
Be the first to comment