Ferma Cătean continuă o tradiție de peste 300 de ani și este cunoscută pentru efortul de promovare a produselor tradiționale românești. Întreagă familie este implicată în continuare în viață de zi cu zi a fermei.
Mică echipă de la Pivniță Bunicii / Taste Transylvania e formată din englezi, români și unguri preocupați de inovație în agricultura sutenabila. Scopul lor permanent este de a folosi cunoștințele acumulate și echipamentele de procesare moderne pentru a dezvoltă noi produse din abundență fructelor din zona Saschizului, precum ar fi sosurile picante (chutneys) și sosurile din prune, mere și gutui.
„Aducem o parte din acestea în șură și în farfurie prin intermediul unei selecții de brânzeturi tradiționale de oaie și de cărnuri de vită și porc de la Fermă Cătean, din Rotbav. Cele de mai sus sunt asezonate cu gemuri și chutney-uri din fructe și legume locale aduse de la Pivniță Bunicii / Taste Transylvania din Saschiz, singură făbricuța transilvăneana de siropuri și gemuri manufacturate într-o șură convertită la spațiu de producție modern“ au precizat inițiatorii evenimentului.
Șura Albă de la Viscri 32-White Barn and Blue House este un spațiu gastronomic deschis sezonier din vară anului 2017. Gândit și administrat de 2 tineri (Mara și Alexu, un avocat și un designer) relocati în Viscri de la oraș, proiectul Viscri 32-White Barn and Blue House este un business social care folosește doar forță de muncă din sat, ingrediente de la fermieri și țărani din zonă și rețete transilvănene inspirate de bunica Marei.
Satul Viscri face parte din Unesco World Heritage Sites și este recunoscut pentru colaborarea între membrii comunității sale, atât sătenii vechi cât și cei mutați în ultimii ani.
Be the first to comment