Primul ou Faberge a fost creat pentru Paștele din 1885, când, ţarul Alexandru al III-lea al Rusiei l-a comandat pentru soția sa, ţarina Maria Fedorovna. Atunci, cuplul imperial sărbătorea a 20-a aniversare a logodnei lor.
Acel ou a fost realizat din aur, învelit la exterior în email alb opac pentru a simula coaja oului. Când era deschis, înăuntru se afla un gălbenuş de ou de aur galben mat. Și acesta se deschidea, ascunzând înăuntru o altă surpriză – o găina din aur multicolor. Surpriza nu se termina aici, ea având în interior o replică de diamant a coroanei imperiale, suspendată cu un mic pandantiv de rubin. Din păcate, aceste ultimele două surprize s-au pierdut.
Această bijuterie, alături de alte opt ouă ce au aparținut familiei imperiale, dar și alte ouă realizate pentru alte personalități ale vremii se află în muzeul Faberge din Sankt Petersburg, înființat în Palatul Shuvalov de către magnatul rus Victor Vekselberg, care a achiziționat colecția, alături de alte 180 de piese, de la celebra familie Forbes.
Muzeul Faberge este unul dintre locurile ce trebuie neapărat de văzut dacă ajungi în Sankt Peterburg. Dar pentru a te putea bucura în totalitate de exponatele de aici, pentru a afla povestea fiecăruia și a le descoperi pe cele mai valoroase, îți trebuie neapărat un ghid de limba română.
Românii care vor să meargă la Sankt Petersburg pot discuta direct cu specialiștii de la Kalinka Travel – agenția de turism româno-rusă condusă de Andrei Vîlcovan – un constănțean stabilit în Rusia. Kalinka Travel pune la dispoziție ghizi de limba română care pot să vă facă vacanța pe acele tărâmuri mult mai frumoasă.
Oul Încoronării. FOTO Cătălin SCHIPOR
Oul Renașterii. FOTO Cătălin SCHIPOR
Sala ce adăpostește colecția de ouă Fabrege. FOTO Cătălin SCHIPOR
Oul Dafinul. FOTO Cătălin SCHIPOR
Exponate din muzeul Faberge. FOTO Cătălin SCHIPOR
Capodopere din Muzeul Faberge. FOTO Cătălin SCHIPOR
Miniaturi din muzeul Faberge. FOTO Cătălin SCHIPOR
Oul Kelch Chanticleer. FOTO Cătălin SCHIPOR
Oul de găină Kelch. FOTO Cătălin SCHIPOR
Oul Lăcrămioara. FOTO Cătălin SCHIPOR
Oul Boboc de trandafir. FOTO Cătălin SCHIPOR
Oul Cocoșelul. FOTO Cătălin SCHIPOR
Oul a Cincisprezecea Aniversare. FOTO Cătălin SCHIPOR
Oul Șarpele Roz sau Ducesa de Marlborough. FOTO Cătălin SCHIPOR
Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.
Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.
Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.
Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.
În anul 2009, datorită dosarelor de candidatură înaintate de „Clubul Presei de Turism FIJET România”, președinții asociațiilor naționale afiliate la FIJET au decis să acorde României trei trofee „Mărul de Aur”, unul dintre acestea revenind …
Festivalul Internațional al Viei și Vinului ”Bachus 2023” va avea loc în acest an între 20-22 octombrie. În această perioadă, județul Vrancea va fi gazda Concursului Național de Vinuri „BACHUS 2023”, un prestigios eveniment de …
Condițiile de intrare în România reglementate prin Hotărârea CNSU nr. 111/6.12.2021 și apoi reluate în Hotărârea nr. 2/7.01.2022 afectează grav libera circulație turistică a cetățenilor români și a cetățenilor străini care doresc să viziteze România, …
Be the first to comment