Arieșeni, o stațiune cu potențial turistic pentru iubitorii sporturilor de iarnă

Pârtie de schi în Arieșeni, județul Alba. FOTO Ministerul Turismului

Ministrul Turismului, Bogdan Trif, a vizitat stațiunea Arieșeni din județul Alba, evidențiând potențialul pe care îl are această zonă pentru dezvoltarea turismului.

“Am vizitat stațiunea de interes local, Arieșeni, o destinație de vis, din județul Alba, de care am rămas plăcut impresionat, mai ales că am găsit, astăzi, la sfârșit de aprilie, pârtia de schi încă acoperită de zăpadă. Este evident potențialul pe care îl are această zonă pentru dezvoltarea turismului. La Arieșeni există deja două pârtii de schi însă cererea turiștilor pentru practicarea sporturilor de iarnă a devenit tot mai mare în ultimii ani și este nevoie de un nou plan de investiții. L-am invitat pe domnul primar al Arieșeniului la minister, unde alături de specialiștii noștri vom discuta despre un proiect concret care va pune în valoare zona turistică din județul Alba. Am reușit să simplificăm procedura de evaluare a proiectelor depuse la Ministerul Turismului și iată că, astfel, doar cu studiul de fezabilitate proiectele pot fi incluse pe lista celor ce urmează să fie finanțate de Ministerul Turismului. Mai mult decât atât, am oferit astfel un sprijin foarte important primăriilor care nu puteau să finanțeze din bugetul propriu proiectul tehnic, costul acestui proiect putând fi decontat în integralitate de Ministerul Turismului”, Bogdan Trif, ministrul Turismului.

După vizita pe teren la pârtia de schi de la Arieșeni, Ministrul Turismului s-a întâlnit cu majoritatea primarilor localităților cu potențial turistic din zona de munte a județului Alba cu care a discutat despre măsurile din Programul de Guvernare implementate pentru dezvoltarea turismului în România.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*