Asociația Culturală Georgiana Rusu a primit onoranta invitație de a reprezenta România la ediția din 2022 a grandiosului festival de folclor organizat anual pe Coasta de Azur de municipalitățile din Sanremo, Diano Marina și Cannes. World Folklore Festival Côte D’Azur – Sanremo – Diano Marina – Cannes este unul dintre cele mai mari festivaluri de folclor din lume, reunind anual la start peste 3.000 de artiști de pe întreg mapamondul. Evenimentul de anvergură mondială are o amploare deosebită, din acest motiv fiecare ediție anuală fiind organizată în două sesiuni (de primăvară, respectiv de toamnă), fiecare sesiune fiind împărțită la rândul său în trei serii săptămânale. https://www.facebook.com/WorldFolkloreFestival/.
Asociația Culturală Georgiana Rusu a confirmat participarea în seria 23 – 27 aprilie 2022, urmând să promoveze folclorul românesc pe Coasta de Azur prin intermediul ansamblului „Dance Sea-mphony”, care, în luna august a acestui an, a încântat audiența pe faleza Cazino Constanța, în cadrul proiectului cultural omonim.
„Invitația de a participa la un eveniment de o asemenea anvergură ne onorează, mai ales că organizatorii ne-au transmis că au urmărit evoluția asociației noastre de-a lungul timpului și că invitația de participare a venit ca o recunoaștere a calității și complexității activităților artistice desfășurate de noi. Am văzut pe filmările de la edițiile din anii precedenți că România a fost reprezentată la acest festival de artiști senzaționali, acest aspect reprezentând pentru noi o reală provocare profesională – ne propunem ca prin evoluțiile ansamblului Dance Sea-mphony să arătăm încă o dată lumii întregi frumusețea folclorului românesc” – Sebi Pătrunjei, responsabil P.R. – Asociația Culturală Georgiana Rusu.
Asociația Culturală Georgiana Rusu este cel mai activ operator cultural independent din Dobrogea, cu un portofoliu de 32 de proiecte culturale organizate în cei 5 ani de activitate, valoarea totală a acestora depășind un milion de euro. În total, 23 de proiecte au fost organizate cu finanțare de la Administrația Fondului Cultural Național (A.F.C.N.), opt proiecte cu finanțare de la Primăria Municipiului Constanța și un proiect cu finanțare de la Consiliul Județean Constanța. Toate activitățile culturale ale acestor proiecte au fost gratuite pentru public. Fără excepție, cele 32 de proiecte au fost implementate și încheiate în condiții optime din punct de vedere organizatoric, artistic, financiar și al impactului obținut. În activitatea sa, Asociația Culturală Georgiana Rusu a avut 38 de parteneri instituționali și a colaborat cu peste 700 de persoane fizice și 30 de persoane juridice, activitățile culturale înregistrând un total de peste 200.000 de participanți. Asociația nu are / nu a avut niciodată datorii față de furnizorii de servicii sau colaboratori.
În anul 2021, Asociația Culturală Georgiana Rusu a organizat șapte proiecte culturale, patru cu finanțare de la Primăria Municipiului Constanța și trei cu finanțare de la Administrația Fondului Cultural Național – A.F.C.N.
Be the first to comment