Atenționate de călătorie în Irlanda unde se înregistrează cod portocaliu de vânt

Autoritățile au emis atenționări de vânt puternic. FOTO J. W.

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Irlanda că Serviciul local de Meteorologie a emis un cod portocaliu de vânt puternic, pentru regiunile de coastă ale Irlandei, ca urmare a furtunii Callum.

Începând cu ziua de joi, 11 Octombrie, ora locală 22.00, până vineri, 12 Octombrie, ora 9.00 seva înregistra creșterea în intensitate a vântului, cu rafale pe alocuri atingând 110-130 km/h, și posibile inundații în zonele de coastă.

​Mai multe informații se pot obține de pe site-ul Serviciului de Meteorologie irlandez la adresa: http://www.met.ie/nationalwarnings/default.asp#.

​Până în prezent, aeroportul Dublin nu a emis avertizări cu privire la posibile perturbări ale zborurilor. Cetățenii români care călătoresc înspre sau dinspre Irlanda pot verifica actualizările postate pe site-ul aeroportului, la adresa: https://www.dublinairport.com/latest-news .

Cetățenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Dublin: +35316681150; +35316674318; +35316674325, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de permanență al misiunii diplomatice a României în Irlanda: +353864684351.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet https://dublin.mae.ro, www.meteoalarm.eu, www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*