FOTO VIDEO Minivacanță de 1 mai, la Băile Herculane. Masă tradițională la restaurant de 4 stele, relaxare la SPA și plimbări în natură

Herculum SPA din Băile Herculane. FOTO Cristina Niță
Herculum SPA din Băile Herculane. FOTO Cristina Niță

Stațiunea Băile Herculane, cea mai veche stațiune din România, cunoscută încă de pe vremea romanilor datorită apelor sulfuroase, încearcă astăzi să-și recapete gloria de altădată. Anii care au trecut și slaba implicare a administrației locale, și-au pus accentul pe celebra stațiune, vechile clădiri transformându-se în ruine. Însă, lucrurile au început să prindă contur si asta cu ajutorul mediului privat, care a investit zeci de miloane de euro, în dotarea hotelurilor la cele mai înalte standarde.

Acum, aceste unități sunt pregătite să-și aștepte turiștii, iar pentr Paște și 1 Mai mai sunt doar câteva pachete disponibile.

“Prețurile încep de la 1860 de lei pentru o cameră dublă, desigur, prețul poate să varieze în funcție și de momentul în care a fost luat pachetul și de facilitățile pentru care oaspeții optează. Pachetul de Paști are cam tot inclus în el, include accesul la Spa, pot avea acces la Herculum care conține o piscină de agrement cu apă încălzită, mai multe bazine jacuzzi, patru feluri de saună, pot opta să facă extra-masaje sau băi în lapte și miere, oferta este destul de complexă la Herculane și există câte ceva pentru fiecare tip de turist. Au inclus cu siguranță micul-dejun și mai multe tipuri de masă”, a precizat Laura Pătru, purtător de cuvânt Afrodita Resort & Spa.

Coordonatorul Herculum Spa din Băile Herculane, Daniela Gorcea, își invită oaspeții la tratamentele de ultimă generație, dar nu uită să povestească puțin din istoria locului.

“Stațiunea a fost renumită încă de pe vremea romanilor, care și-au așezat practic băile termale pe zăcămintele naturale și sursa izvoarelor naturale descoperite în regiune, în perioada de expaniune a imperiului, în momentul în care legiunea a 13-a s-a întors din nordul Africii. Astfel, după decăderea imperiului și baile au decăzut foarte mult, însa și-au regăsit gloria în perioada ocupației austro-ungare.

De reținut faptul că, ceea ce a dus la glorificarea stațiunii a fost în primul rând serviciile și structurile care au colaborat cu funcțiile militare ale celor două imperii. În primul rând acesta a fost profilul stațiunii, mai apoi bineînteles s-a ajuns în segmentul de turism și ne bucurăm să avem ocazia de a reînvia această tradiție”, a mărturisit Daniela Gorcea, coordonator Herculum SPA.

Turiștii care vin la Herculum Spa au parte de mai multe tipuri de saună. Astfel, există o saună în care sunt folosite arome afrodisiace dintr-un mix de plante, dar și saune cu sare și cu infraroșu, cea din urmă recomandată celor care nu se împacă foarte bine cu căldura.

Și pentru că sărbătorile Pascale și 1 mai se apropie cu pași repezi, Afrodita Resort & Spa, unul dintre cele mai luxoase hoteluri din stațiune vine în sprijinul turiștilor cu pachete speciale care includ numeroase tradiții specifice zonei Banatului.

“Din fericire pentru noi, avem ocazia să experimentăm ceva nou în acest an pantru că pachetul de Paște și de 1 mai, de data aceasta se întâlnesc, ceea ce ne dă ocazia să facem o serie nesfârșită de petreceri la Băile Herculane, care sunt sigură că îi entuziasmează pe oaspeții noștrii care vin mereu cu foarte multă bună dispoziție aici de care ne molipsesc și pe noi. Pot accesa în timpul acestui pachet atât cele două petreceri pe care le-am pregătit pentru ei cât și felul în care am îmbinat aceste evenimente cu tradiționalul.

Desigur, niciun 1 mai nu este complet fară un gratăr afară, la fel cum nici Paștele nu este complet fară miel. Din acest motiv o sa gasească oaspeții noștrii un proțap afară, ne dorim sa încerce cat mai mult specificul zonei, din acest motiv îi așteptăm cu rochiile de Banat și o mulțime de alte produse la masă care le vor aminitii pe de o parte de copilaria la bunici, poate și pe de alta parte le arata puțin cum este Herculane, despre ospitalitatea de aici si tradițiile lui”, a declarat pentru GoNEXT Laura Pătru, purtător de cuvânt Afrodita Resort & Spa din Băile Herculane.

Concepte noi în SPA-urile din România

O premieră în balneologie o constituie faptul că, la Afrodita Resort & Spa, turiștii pot face băi cu ape minerale sulfuroase fără recomandarea medicului prin parcurgerea unui formular de sănătate care include contraindicațiile directe.

“Conceptul care s-a pus în practică aici este unul special, s-a reușit îmbinarea celor două tradiții, tradiția wellness și cea balneo care este deja arhicunoscută în această stațiune, practic punem pe același taler serviciile din recuperarea medicală și fizioterapie cu ceea ce înseamna procedura wellness. Beneficiile țin, desigur, în primul rând de sănatate, dar se realizează prin acest concept și o prevenție. Scopul nostru este de a educa oaspeții în ideea în care ei pot obține beneficiu maxim prin parcurgerea tuturor facilităților”, spune Daniela Gorcea, coordonator Herculum SPA.

Afrodita Resort & Spa este o bază modernă de relaxare și divertisment. Zona umedă a centrului Spa conține o piscină de 140 cm adâncime și două jacuzzi. De asemenea, printre facilitățile pe care le găsiți la Herculum Spa se numară și băile: revitalizante, băile cu lapte și miere, băile cu argilă și băile cu plante.

Zona uscată conține patru saune finlandeze care folosesc diferite energii benefice pentru sănătate. Acestea sunt cu totul speciale și conțin diferite plante din arearul resurselor locale ale stațiunii. Dintre procedurile wellness cu cea mai mare cerere la Herculum Spa, se află masajul iar oaspeții care ajung aici găsesc o paletă diversificată de tipuri de masaj: de relaxare, terapeutic, cu bețe de bambus și masaj cu miere.

Oaspeții cazați în hotel beneficiază de acces gratuit la Spa și saună. Pentru un masaj de relaxare de 45 de minute, o persoană plătește 85 de lei, iar pentru o baie în lapte și miere prețul este de 100 de lei.

La Afrodita Resort & Spa există două spații de joacă, unul interior și altul exterior, iar pe timpul vacanței de vară există un program dedicat copiilor, asigurat de către o echipă de profesioniști. Nu au fost uitați nici adulții care în perioada sărbătorilor au parte de concerte, show-uri de dans sau diferite concursuri.

Natura completează o vacanță la Băile Herculane

Pe langă cunoscutele beneficii pentru sănătate, balneo-climaterice din Herculane, turiștii pot practica alpinismul în Munții Domogled. Totodata, pasinații de drumeții pot vizita, grote, izvoare, statui și multe alte monumente istorice.

“Cei care iubesc drumeția vor aprecia traseul foarte recent inaugurat, acum 2 ani de zile, este vorba de traseul Reginei Elisabeta ”Sisi”, 3 kilometrii jumătate, cu 4 foișoare pe traseu. Bineînțeles cel mai înalt foișor, Foișorul Roșu, cam vreo 2 ore și jumătate de drumeție. Apoi Grota Haiducilor și de jur împrejurul stațiunii într-adevar, Crucea Albă, de asemenea iarași un traseu foarte frumos de o oră și jumătate. În rest, drumețiile normale prin stațiune, vizite la Cazino, vizite în parcul stațiunii”, a precizat George Vasiliu, președintele Federației Naționale a Ghizilor de Turism din România.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*