Cod roșu de precipitații și inundații în Republica Nicaragua

Autoritățile au anunțat furtuni și ploi puternice. FOTO Max Larochelle

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Republica Nicaragua că, în conformitate cu datele puse la dispoziție de Institutul local de Studii Teritoriale (INETER), a fost instituit cod roșu de inundații și ploi abundente pentru regiunile: Matagalpa, Jinotega, Nueva Segovia, Boaco, Chinandega, León, Managua, Granada, Regiunea Caribe Nord (cu accent pe Triángulo Minero) și regiunea Caribe Sud. Cetăţenilor români, aflaţi în vacanță sau stabiliți în Nicaragua, li se recomandă să evite zonele pentru care sunt activate codurile de alertă.

Cetățenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României în Mexic: +5252800447 și +5252801869, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de permanență al misiunii diplomatice al României la Ciudad de Mexico: +525538833072.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet http://www.mae.ro/travel-conditions, www.mae.ro şi reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația „Călătorește în siguranță” (disponibilă gratuit în „App Store” şi „Google Play”), care oferă informații şi sfaturi de călătorie, precum şi serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare „Un SMS îți poate salva viața!”.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*