Coduri portocaliu şi roşu de vânt în Croația

Avertizări de vânt puternic în Croația. FOTO Alpinmar

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească pe teritoriul Republicii Croația că, în conformitate cu datele transmise de autoritățile locale, au fost emise coduri portocaliu și roșu de intensficări puternice la rafale ale vântului, începând cu data de 6 februarie.

Prognozele meteorologice pentru întregul litoral al Republicii Croația indică o înrăutățire a condițiilor atmosferice, însoțită de vânt puternic, cu o viteză de peste 65 km/h, care creează probleme serioase în transportul maritim. Pentru miercuri, 6 februarie 2019, Canalul Velebit se află sub avertizare meteorologică cod roșu de vânt extrem de puternic, cu o viteză de până la 120 km/h.

MAE recomandă consultarea, pentru informații actualizate, a paginilor de Internet ale Automobil Clubului Croat – http://www.hak.hr/en#traffic-flow-and-road-conditions, Companiei Naţionale Croate de Căi Ferate – http://www.hznet.hr, Autorităţii Portuare Croate – http://www.portauthority.hr şi a Agenţiei Croate de Aviaţie Civilă http://www.ccaa.hr.

Ministerul Afacerilor Externe reamintește cetățenilor români că, în situații de urgență, pe teritoriul Croației, pot apela numărul european unic de urgență 112.

Cetățenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Zagreb: +38514677660 sau +38514610009, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de permanență al misiunii diplomatice a României în Republica Croația: +38598414341.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet http://zagreb.mae.ro, www.mae.ro şi reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația „Călătorește în siguranță”(http:/www.mae.ro/app_cs), care oferă informații şi sfaturi de călătorie.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*