Coduri portocaliu şi roşu de vreme nefavorabilă în Grecia

Autoritățile au emis alerte de vreme nefavorabilă în Grecia. FOTO GregMontani

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Grecia că Serviciul de Meteorologie a emis, pentru data de 5 februarie 2019, cod roșu de vreme nefavorabilă, respectiv furtuni puternice, vânt şi căderi de grindină.

Sunt afectate următoarele zone: Attica; Peloponez; Evia. De asemenea, a fost emis un cod portocaliu de vreme nefavorabilă pentru următoarele zone: Creta, Insulele Ciclade, Insulele Ionice, Estul Greciei Centrale, Insulele Dodecaneze.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena: +30 210 6728879 și +30 210 6744544, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCR) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.

De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație cu caracter de urgență, au la dispoziție și telefoanele de permanență ale Ambasadei României în Republica Elenă: +30 6978996222 și  Consulatului General al României la Salonic: +306906479076.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet http://atena.mae.ro, http:/salonic.mae.ro și www.mae.ro și reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația “Călătorește în siguranță” (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informații și sfaturi de călătorie.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*