Un concurs internațional de fotografie pe teme de natură și patrimoniu cultural și istoric, este organizat de Primăria orașului Murfatlar, parte din proiectul „Dezvoltarea și promovarea moștenirii comune”, BSB 1010, finanțat prin Programul Operațional Comun „Bazinul Mării Negre 2014-2020”. Alături de Primăria Murfatlar, partenerii din cadrul proiectului sunt autoritățile locale din orașele General Toshevo din Bulgaria și Bolgrad din Ucraina.
Potrivit reprezentanților Primăriei Murfatlar, scopul principal al concursului foto „Natura și patrimoniul cultural și istoric al regiunii mele” este dezvoltarea și popularizarea artei fotografice, educarea gustului artistic și estetic, promovarea valorilor europene în schimbul internațional de realizări creative în domeniul fotografiei și care au legătură cu tema concursului de fotografie.
Condiții de desfășurare a concursului online de fotografie
Pentru a vă putea înscrie în concursul de fotografie „Natura și patrimoniul cultural și istoric al regiunii mele” trebuie să trimiteți pozele realizate de dumneavoastră la adresa de e-mail: concursdefotografiebsb1010@gmail.com sau pe suport electronic digital CD/DVD la următoarea adresă: strada Calea Dobrogei, nr. 1, oraș Murfatlar, județul Constanța, cod poștal 905100.
Cele mai bune fotografii vor fi prezentate în cadrul expozițiilor organizate pe durata evenimentelor în cadrul proiectului derulate în cele trei țări. Cele mai bune lucrări vor fi premiate în timpul expozițiilor. Tipărirea lucrărilor celor clasați pe primele locuri pentru participarea la expoziții se va face de către organizatori.
Concursul a demarat în data de 1 aprilie și se va încheia la 30 iulie 2021, termenul limită de predare a materialelor fiind 23 iulie, ora 17.00. Fotografiile care ajung la destinație prin Poștă sau e-mail după 23 iulie, ora 17.00 nu vor intra în concurs.
„Prin trimiterea unei fotografii pentru înscrierea în concurs, autorul certifică faptul că fotografia este originală și îi aparține. Orice încălcări ale dreptului de autor sunt pedepsite conform legii. Organizatorul nu își asumă răspunderea pentru încălcarea dreptului de autor. Acestea revin în sarcina persoanei care a trimis fotografia”, au precizat organizatorii.
Au dreptul de a se înscrie fotografi amatori cu vârsta minimă de 15 ani. Participanții admiși în concurs trebuie să aibă domiciliul pe raza județului Constanța. Concursul va fi organizat în două categorii de vârstă:
- tineret, cu vârsta între 15 și 19 ani;
- adulți, cu vârsta peste 20 ani.
Concursul are două direcții tematice:
- Modul de trai, obiceiurile, tradițiile și patrimoniul cultural și istoric din regiunea noastră. Prin intermediul fotografiilor realizate de amatori, participanții își pot exprima opiniile asupra patrimoniului cultural și istoric, reflectând în pozele lor – sărbătorile, ritualurile, meșteșugurile și activitățile specifice, siturile și localitățile istorice, folclorul și etnografia, repere ale zonei.
- Redescoperă natura. Prin fotografii realizate de amatori, participanții își împărtășesc legătura cu natura și mediul înconjurător, prezentând frumusețea naturii din jurul nostru. De exemplu: fotografii din prim plan ale naturii, natura de lângă casa mea, natura la scară mică.
Fiecare fotografie trebuie prezentată în concurs de către autorul acesteia. Nu sunt acceptate fotografii care reproduc alte imagini de pe internet. În cazul în care autorul este minor, fotografia poate fi transmisă și de către un părinte sau tutore legal.
Organizatorii își rezervă dreptul de a nu permite participarea la concurs cu fotografii care nu corespund subiectului sau intră în conflict cu normele morale general acceptate.
Fiecare participant se poate înscrie în concurs cu maxim trei poze pentru fiecare dintre cele două direcții tematice. Odată transmise, pozele nu pot fi retrase sau înlocuite.
Nu există cerințe în ceea ce privește paleta de culori – pot fi înscrise în concurs atât poze realizate color, cât și alb-negru.
În concurs pot fi înscrise și povestiri foto – cu maxim cinci poze ce au legătură între ele, prezentând aceeași temă. În acest caz, fotografiile vor fi diferite și vor respecta toate cerințele de mai sus.
Fotografiile trebuie să fie realizate de către autor. Pozele trebuie să fie în format digital JPEG(.jpeg) cu o rezoluție minimă 1500×2100 pixels. Fotografiile cu o rezoluție mai mică sunt automat descalificate și nu intră în concurs.
Într-un fișier text separat se vor indica: denumirea pozei/pozelor, însoțite de un rezumat al evenimentului surprins sau al locației, locului unde a fost realizată poza – maxim 40 de cuvinte, numele autorului, vârsta, localitatea, telefon de contact și adresă de e-mail.
Se admite următoarea prelucrare suplimentară a fotografiilor:
- prelucrarea luminozității și a contrastului;
- acutizarea clarității pozei;
- reîncadrarea pozei.
Nu sunt permise și nici acceptate/admise în concurs:
- poze ce nu sunt realizate de autori;
- fotografii care nu îndeplinesc și contravin cerințelor legale;
- fotografii de calitate slabă;
- fotografii cu date, copywriting, filigran, texte menționate pe fotografie;
- fotografii realizate cu aplicații care aplică filtre sau editări suplimentare (Photoshop, After Effects, Instagram, VSCO, Snapseed, etc.);
- realizarea de colaje foto, precum și fotografiile care au suferit prelucrări digitale repetate sau care conțin imagini adăugate, subtitrări și elemente grafice;
- fotografiile care au marcate pe ele numele device-ului (telefonului) cu care au fost realizate și data și ora realizării.
Premii
Vor fi acordate premiul întâi, doi, trei și un premiu de consolare pentru fiecare direcție tematică, după cum urmează:
Prima categorie de vârstă:
- Două de premiul UNU – plachetă, diplomă și premiu material (accesorii foto);
- Două de premiul DOI – plachetă, diplomă și premiu material (accesorii foto);
- Două de premiul TREI – plachetă, diplomă și premiu material (accesorii foto);
- Două premii de consolare – diplomă și premiu material (accesorii foto);
Cei mai buni trei participanți din această grupă de vârstă vor primi o invitație de a participa la o tabără tematică pentru tineri, cu o durată de 5 zile.
A doua categorie de vârstă:
- Două de premiul UNU – plachetă, diplomă și premiu material (accesorii foto) și invitație de a participa la forumul de turism organizat în cadrul proiectului, ce se va desfășura în Bulgaria sau în Ucraina;
- Două de premiul DOI – plachetă, diplomă și premiu material (accesorii foto) și invitație de a participa la forumul de turism organizat în cadrul proiectului, ce se va desfășura în Bulgaria sau în Ucraina;
- Două de premiul TREI – plachetă, diplomă și premiu material (accesorii foto);
- Două premii de consolare – diplomă și premiu material (accesorii foto);
Participanții clasați de pe primul loc până la al zecelea în cadrul ambelor direcții vor primi certificate nominale pentru participarea lor în concurs.
Cele mai bune lucrări vor fi prezentate în Ucraina, România și Bulgaria.
Pentru informații suplimentare și întrebări, puteți contacta organizatorul la adresele de e-mail: concursdefotografiebsb1010@gmail.com și consiliu-local@primaria-murfatlar.ro, sau la adresa poștală menționată mai sus.
Be the first to comment