Miercuri, 7 septembrie, la Vila Golescu din Câmpulung, Consiliul Județean Argeș prin Centrul Județean de Cultură și Arte Argeș în parteneriat cu Fundația Pro Patrimonio a organizat un eveniment dedicat maramei de Muscel, acest element vestimentar din portul popular românesc deosebit de valoros.
Programul a debutat cu Conferința Națională cu tema “Prelucrarea borangicului în România”. Cu această ocazie, a fost evocată și activitatea Cooperativei Meșteșugărești “Marama Musceleană” care a aniversat 50 de ani de activitate neîntreruptă.
Cu această ocazie, cunoscutului meşter popular Viorica Olivotto, de la Nucşoara – Argeş, i-a fost înmânată diploma de „Tezaur Uman Viu”. Ministerul Culturii, prin Comisia Naţională pentru Salvgardarea Patrimoniului Cultural Imaterial, i-a acordat acest titlu. Profesor al Şcolii Populare de Arte și Meserii Piteşti, Viorica Olivotto îi învață pe elevii școlii meşteşuguri şi practici de odinioară, de la torsul lânii şi urzitul pe gard, până la spălatul mâţului şi broderii complicate. Dosarul a fost depus de managerul Centrului Judeţean de Cultură şi Arte Argeş, Elena Iagăr.
Be the first to comment