Creștere spectaculoasă a numărului de turiști din Delta Dunării în 2017. Cu 40% mai multe înnoptări față de anul trecut

Peisaj din Delta Dunării. FOTO APDLT
Peisaj din Delta Dunării. FOTO APDLT

În anul 2017 turismul din județul Tulcea înregistrează o creștere a numărului de turiști cu 37,4% față de anul 2016. O creștere substanțială de 40,5%, o au și numărul de înnoptări ale turiștilor în județul Tulcea.

Numărul de turiști străini se află și el în creștere cu 39% față de 2016. Dacă vorbim de Europa, cei mai mulți turiști provin din țări precum Germania, Italia, Franța, Polonia. Continentul African ne aduce un număr de 17 turiști din Egipt și Republica Africană de Sud. Din America de Nord cei mai mulți vin din SUA, iar din America Centrală cei mai mulți sosesc din Brazilia. De pe continentul asiatic, cei mai mulți turiști vin din Israel și China. În 2017 ne putem lăuda cu prezența a 121 de turiști australieni, dublu față de anul precedent.

Delta Dunării s-a bucurat în acest an de un număr de 17.204 de turiști, dintre care cel mai mare număr înregistrându-se în Sfântu Gheorghe 12.665. Cele mai căutate destinații din județul Tulcea sunt Murighiol și Jurilovca amândouă însumând 12 959 de turiști. Dintre turiștii străini cei mai mulți vin din Germania și au vizitat Jurilovca. Numărul înnoptărilor în Delta Dunării se află și el în creștere cu 25% față de anul precedent.

Orașul Tulcea a înregistrat un număr de 68982 de turiști, dintre care 21845 sunt străini. La numărul de înnoptări orașul Tulcea are o creștere de 68%. Dacă în 2016 numărul înnoptărilor în Tulcea era de 79429, în 2017 numărul lor a ajuns la 133988. Numărul înnoptărilor turiștilor români crescând cu 82%, iar cel al înnoptărilor turiștilor străini cu 49,5%.

”Județul Tulcea cu cele două destinații Delta Dunării și Dobrogea de Nord s-a bucurat în 2017 de o creștere semnificativă a numărului de turiști, dar și a numărului de înnoptări. Acest lucru nu poate decât să ne încurajeze să continuăm promovarea și să punem mai mult accent pe dezvoltarea turistică a județului. Cred că e un semnal pentru noi toți să ne îndreptăm mai mult atenția către acest sector. Investițiile care au loc în județul Tulcea pe infrastructura turistică și mecanismul ITI care ne oferă o șansă de a dezvolta acest județ, nu pot decât să ne determine să muncim și să dezvoltăm sectorul turistic din județul Tulcea” a declarat Președinte APDLT, Ionuț Chirică. 

Informațiile furnizate de Direcția Județeană de Statistică Tulcea sunt unele provizorii, pentru că nu toți agenții economici au furnizat informațiile pentru anul trecut.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*