Detalii florale, ornamente geometrice, uși colorate și câte și mai câte te așteaptă și în iulie la #varacuarhitectură. Începem cu jocul nostru urban preferat pe 14 iulie în Constanța, unde descoperim, admirăm, ne bucurăm de toate detaliile arhitecturale din peninsula istorică a orașului.
Organizată de peste 7 ani, vânătoarea arhitecturală este un joc de echipă prin care devii turist în orașul tău, te familiarizezi cu arhitectura lui (patrimoniul construit) și înveți într-un mod distractiv să-l privești altfel. Cu câteva mii de participanți din București, dar și din Câmpulung Muscel, Constanța, Sinaia sau Mediaș, acest eveniment propune redescoperirea arhitecturii și a patrimoniului într-un mod relaxat, pentru a-ți înțelege mai bine orașul, istoria, cultura.
”Noi am observat că lucrurile se schimbă un pic după ce îți iei 2-3 prieteni și vii într-o sâmbătă la o Vânătoare arhitecturală. Primești o hartă, câteva foi cu indicii, niște fișe ajutătoare (căci jocul e un fel de introducere în arhitectură) și ai timp 2-3 ore să te plimbi printr-un cartier bine delimitat și să observi, găsești, fotografiezi cât mai multe indicii. Nu e chiar ușor, căci fiecare echipă trebuie să se organizeze bine, să-și împartă responsabilitățile (și indiciile), dar faptul că avem echipe care au fost la 4-5 ediții și ne povestesc cum au început să se uite pe sus, la balcoane, bovindouri și mascaroni și să le povestească prietenilor din mers ce sunt alea, e un semn că facem ceva bine”, spune Ioana Pătrășcoiu, mintea creativă din spatele Vânătorii.
Toate informațiile & înscrierile pentru 14 iulie – Vânătoare de comori arhitecturale în Constanța se regăsesc aici:
Dacă vreți să ”simțiți” atmosfera vânătorii, iată ce ne-a spus Eva despre evenimentul din Oradea și art nouveau:
”Bună! Eu sunt Eva, membră a echipei Vulturii Art Nouveau. E prima dată când particip la o asemenea vânătoare. Mi-a plăcut foarte mult, a fost distractiv. De acum voi vedea cu alți ochi clădirile din Oradea. Trăiesc de 38 ani în Oradea și habar n-aveam că avem un Hermes deasupra acelui arc. Si asta e doar una din descoperiri. Mulțumim că v-ați gândit să organizați așa ceva la noi. Sper ca data viitoare să fie și mai multe echipe! “
Be the first to comment