„De la Cetățile Romane de pe Limesul Dunărean la Cetățile Grecești de la Pontul Euxin, prin rezervațiile naturale din Dobrogea”, recunoscută drept Rută Cultural Turistică dezvoltată pe plan regional

Cetatea Histria, județul Constanța. FOTO Facebook

Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului (MEAT) a recunoscut joi, 03 iunie, ruta multi-culturală ecoturistică „De la Cetățile Romane de pe Limesul Dunărean la Cetățile Grecești de la Pontul Euxin, prin rezervațiile naturale din Dobrogea” drept Rută Cultural Turistică dezvoltată pe plan regional, fiind promovată atât pe site-ul MEAT, cât și pe site-ul Consiliului Județean Constanța.

Potrivit CJ Constanța, această nouă rută atinge cele mai reprezentative obiective turistice culturale și ecoturistice din județul Constanța și include vizitarea obiectivelor turistice culturale, istorice, arheologice, baze de tratament și SPA-uri, trasee cicloturistice, parcuri de aventură și distracție, parcuri acvatice și nautice, centre de echitație, centre sportive, bălți de pescuit precum și alte obiective turistice.

Efectele dorite în urma obținerii certificării constau în punerea în valoare a patrimoniului istoric și cultural, precum și dezvoltarea turismului și stimularea dezvoltării economice și sociale locale.

Reamintim că, în anul 2020, Consiliul Județean Constanța a mai obținut pe baza documentațiilor depuse, recunoașterea și certificarea în sistemul european la nivel regional, a altor patru Rute Cultural Turistice în județul Constanța, respectiv:

  • Ruta “Cetăților Antice în județul Constanța” – ruta arheologică (istorică);
  • Ruta „Credinței și a Speranței în județul Constanța” – ruta religioasă;
  • Ruta „Istorie, Spiritualitate și Artă în județul Constanța” – ruta muzeelor;
  • Ruta „Pe urmele lui Dionysos între Dunăre și Marea Neagră” – ruta vinului.

Programul privind rutele culturale a fost creat în anul 1987, având ca obiectiv evidențierea existenței unui patrimoniu european comun. Dezvoltarea rutelor culturale reprezintă un concept complex, ce îmbină punerea în valoare a obiectivelor de patrimoniu, culturale, de artă, a moștenirii istorice, cu dezvoltarea turismului și stimularea dezvoltării economice și sociale locale. Rutele sunt folosite ca instrumente pentru promovarea și dezvoltarea produsului turistic, cu componentă culturală și canale pentru comunicare, prin schimburile de bune practici.

Mai multe informații cu privire la aceste rute cultural turistice, pot fi consultate pe site-ul Consiliului Județean Constanța, accesând următorul link: http://www.cjc.ro/sectiune.php?s=175.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*