Ministerul Transporturilor, în calitate de Organism Intermediar pentru Transport și Regia Autonomă Aeroportul „Delta Dunării” Tulcea, în calitate de Beneficiar al finanțării nerambursabile alocate în cadrul POIM 2014-2020, au încheiat, în data de 20 decembrie 2018, Contractul de Finanțare pentru proiectul „Creșterea siguranței și securității pasagerilor pe Aeroportul „Delta Dunării” Tulcea, componenta: Asigurarea securității pasagerilor pe Aeroportul „Delta Dunarii” Tulcea”.
Obiectivul contractului de finanțare este reprezentat de realizarea unor investiții necesare pentru protejarea contra accesului ilicit în zona aeroportuară și asigurarea securității pasagerilor și bagajelor, în acord cu reglementările europene şi naţionale în domeniul transportului aerian.
“Iată că reușim să intrăm în etapa a doua de finalizare a modernizării Aeroportului Internațional Delta Dunării Tulcea cu bani europeni nerambursabili. Avem șansa de a rezolva acest proiect absolut necesar dezvoltării județului Tulcea cu fonduri nerambursabile, prin strategia ITI Delta Dunării care, în pofida tuturor micilor răutăți exprimate în spațiul public, se dovedește a fi cu adevărat un instrument benefic. Am convingerea că în vara anului 2019, Aeroportul Delta Dunării va fi în integralitate funcțional iar licitația internațională pentru curse regulate se va finaliza.
Reamintesc faptul că avem deschise licitații pentru șase destinații internaționale: o rută pentru Italia, două pentru Spania și câte una pentru Germania, Franța și Marea Britanie. S-au purtat deja discuții cu Air Turkish care și-a arătat interesul de a lucra cu noi, urmează discuții cu TAROM și cu alți mari operatori. Fie ca anul 2019 să fie cu adevărat anul realizărilor proiectelor importante pentru toți tulcenii, să încununeze toate eforturile noastre de a le aduce în diferite etape de execuție”, a declarat recent Horia Teodorescu, președintele Consiliului județean Tulcea.
Valoarea totală a proiectului este de 70.457.814,42 lei (inclusiv TVA).
Finanțarea cuprinsă în contractul de finanțare este alcătuită astfel: 44.561.700,75 lei (75%) reprezintă contribuție FEDR, 13.665.588,21 lei reprezentând valoarea eligibilă nerambursabilă din bugetul de stat (23%), 1.188.312,04 lei reprezentând valoarea cofinanțării eligibile a beneficiarului (2%).
Be the first to comment