După 31 de ani, Academia Atlantykron va avea prima ediție virtuală și va purta, sugestiv, genericul New Horizons

Ediția cu numărul 31 a Academiei de vară Atlantykron va avea loc în mediul virtual, pe Zoom

După 30 de ediții în care a fost organizată pe insula de la Capidava, Academia de vară Atlantykron, un eveniment unic în lume, atât prin tematică și cadrul natural în care are loc, cât și prin constanță, se mută, în contextul actual, în mediu virtual. Ediția 2020 va purta, sugestiv, genericul „New Horizons” (Noi orizonturi), va avea loc între 1 și 5 august și va reuni participanți din toată lumea.

De 31 de ani de când este organizată neîntrerupt, Academia de Vară Atlantykron a reflectat, într-un mod ideal și constant, an de an, societatea civilă. În 2001 a găzduit Convenția Europeană de Science Fiction și s-a transformat, din tabără de creație SF în Academie de vară. Paradoxal, Atlantykron s-a redefinit de la an la an dar a rămas constantă ca spirit și influență.

Ediția din acest an a Academiei de Vară pentru Tineret, Știință, Viitorologie și Science Fiction Atlantykron poartă numărul 31, va avea loc între 1 și 5 august, și nu se va mai desfășura, ca de obicei, pe Insula „Inelul de Piatră” de la Capidava, județul Constanța, ci în mediul virtual, din cauza contextului actual care implică foarte multe restricții și măsuri de securitate. Toate conferințele și cursurile Academiei Atlantykron din acest an vor fi în limba engleză.

Ediția cu numărul 31 a Academiei de vară Atlantykron va avea loc în mediul virtual, pe Zoom

Purtând genericul „New Horizons” (Noi orizonturi), Atlantykron este singurul eveniment de acest gen din România cu o tradiție de 31 de ani și, potrivit multor invitați speciali din străinătate, un eveniment de profil unic în lume.

Organizatorii actualei ediții a Academiei Atlantykron sunt Centrul pentru Studii Complexe, Fundația World Genesis din SUA, Editura PAVCON, Asociația pentru Tineret și Evoluție și Centrul pentru Pace UNESCO – SUA.

La teleconferințele Atlantykron, care vor fi organizate pe platforma Zoom, sunt așteptați câteva mii de participanți, lectori, invitați și organizatori din România și din alte țări. Printre invitați, și-au confirmat prezența personalități de marcă din știință, cultură, artă sau sport din România, SUA, Canada și Italia. Astfel, vor susține cursuri sau prezentări: Alexandru Mironov, scriitor, jurnalist de știință, fondator al Programului Atlantykron și senior editor al revistei Știință și Tehnică; Guy Djoken, președinte al Centrului pentru Pace UNESCO, Comisia Națională pentru UNESCO a Statelor Unite ale Americii; cercetătoarea americană Erisa K Stilley (Jet Propulsion Laboratory), Ravi Prakash, inginer JPL NASA, responsabil cu misiunile Curiosity și Perseverance de pe Marte, Heather Caton-Anderson (SUA), președintele Fundației World Genesis; Prof. Dr. Teodor Vasile, doctor în psihologie și în științe medicale alternative, președintele Asociației de Studii Esoterice – Club UNESCO; Dr. Ing. Florin Munteanu, președintele fondator al Centrului pentru Studii Complexe; Prof. Dr. Leon Zăgrean, șeful Catedrei de Fiziologie a Universității de Medicină și Farmacie « Carol Davila » din București; Dr. Pierre de Hillerin, președintele Centrului pentru Dezvoltarea Performanței Umane; Radu Dop, specialist în « medicină critică », membru fondator al Centrului de Studii pentru Științe de Graniță și al Asociației de Telemedicină și Aplicații Spațiale pentru Sănătate, scriitorul și profesorul Aurel Cărășel, Mihaela Muraru-Mândrea, scriitor, președintele Centrului pentru Științe Prospective, Creativitate și Ficțiune – String, Gr. (R) Dr. Dumitru Dorin Prunariu, cosmonaut, primul (și singurul) român care a zburat vreodată în spațiul cosmic, fostul parlamentar canadian de origine română Corneliu Chișu, vicepreședinte al World Genesis Foundation, Constantin D. Pavel, directorul editurii PAVCON, prof. Dr. Florian Colceag, Cristian Presură, fizician, Răzvan Buzatu, expert în construcție de stat și dezvoltare și transformare de instituții publice, private și asociative.

Ediția cu numărul 31 a Academiei de vară Atlantykron va avea loc în mediul virtual, pe Zoom

„În timp ce ne confruntăm cu provocarea mondială a Coronavirus, spiritul Academiei de vară Atlantykron va continua mereu. În acest an tabăra va organizată fi în spațiul virtual, dar cu toate acestea, noutatea și diversitatea subiectelor cu care v-am obișnuit nu vor lipsi. Vom explora împreună noile orizonturi pe care le vom traversa în zilele, lunile și anii următori. Trăim un an unic în istoria omenirii, care aduce nenumărate provocări umanității. Tocmai de aceea, vom încerca să identificăm oportunitățile și învățămintele aduse de acest an total atipic. Respectând idealurile UNESCO, Atlantykron Summer Academy promovează foarte mult obiectivele fundamentale ale UNESCO pentru a contribui la crearea și dezvoltarea durabilă, precum și la dialogul intelectual, prin promovarea colaborării dintre națiuni prin educație, știință, cultură și comunicații. Sperăm că vă puteți alătura anul acesta în această experiență de învățare unică”, subliniază Sorin Repanovici, coordonatorul general al Academiei Atlantykron și unul dintre fondatorii evenimentului.

De-a lungul celor 31 de ani, Academia Atlantykron a reunit mulți liceeni și studenți care au fost îndrumați în carierele lor de către lectorii și invitații speciali, o parte dintre ei devenind cercetători și oameni de știință, scriitori și jurnaliști, antreprenori, specialiști în marketing și relații publice.

Ediția cu numărul 31 a Academiei de vară Atlantykron va avea loc în mediul virtual, pe Zoom

Academia Atlantykron New Horizons va cuprinde o paletă largă de activități: videoconferință în direct cu NASA privind noua misiune pe Marte, Perseverance, dar și cursuri dedicate literaturii, lansări de carte, conferințe pe teme diverse, pornind de la fizică până la dezvoltare personală.

Ceremonia de deschidere va avea loc sâmbătă, 1 august, la orele 13.00, și va reuni câțiva dintre principalii organizatori și invitați: Sorin Repanovici, Florin Munteanu, Alexandru Mironov, Chan Chow Wah, Dr. Dumitru Dorin Prunariu, Corneliu Chisu, Guy Djoken, Mihaela Muraru-Mândrea.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*