Festivalul Săptămâna Comediei de la Brașov aniversează 10 ani cu teatru, film, spectacole și concerte în aer liber

Orașul Brașov. FOTO CJ Brașov

Săptămâna Comediei din Brașov aniversează 10 ani și pregătește o ediție specială pentru publicul său fidel. Evenimentul cultural va avea loc în perioada 3 – 9 iulie, în locații precum Teatrul Sică Alexandrescu, Cinema Astra și Parcul Central Nicolae Titulescu. Festivalul se va desfășura în trei componente distincte, respectiv teatru, film și spectacole în aer liber pentru întreaga familie.

Una dintre atracțiile principale ale Săptămânii Comediei este secțiunea competițională de teatru, care aduce în premieră la Brașov șase spectacole montate atât în teatre de stat, cât și în teatre independente. Aceste spectacole propun un umor de calitate în diverse forme de declinare și adaptare a textelor clasice, cărora valoarea și mesajul nu pot fi contestate.

Printre cele șase spectacole de teatru prezentate în premieră la Brașov se numără: „După D’Ale” de la Teatrul Bulandra București, în regia lui Cornel Scripcaru, care aduce o actualizare a textului lui Caragiale, subliniind perenitatea măștilor sociale și ipocrizia societății românești; „Tartuffe sau Impostorul” de la Teatrul Mic București, în regia lui Gelu Colceag, o comedie de caracter ce denunță fanatismul religios și ipocrizia practicată în secolul al XVII-lea; „Don Juan” de la Teatrul Nottara București, în regia lui Cristi Juncu, o reinterpretare a celebrului seducător care explorează ironia și umorul negru; „PICASSO vs. EINSTEIN” de la Teatrul de Comedie București, în regia Teodorei Petre, o comedie inteligentă ce îmbină elemente de stand-up, cabaret parizian și sitcom TV; „Taximetriști” de la Teatrul Apollo 111 București, în regia lui Bogdan Theodor Olteanu, o poveste despre întâmplările dintr-o noapte obișnuită din București; și „California Suite” de la Teatrul Metropolis București, în regia lui Andrei Huțuleac, o comedie despre traiul în comun și motivele care ne țin împreună.

Juriul secțiunii de teatru este alcătuit din cinci profesioniști cu expertiză în arta dramaturgică: Maria Zărnescu, Alina Epîngeac, Doru Mareș, Dan Cogălniceanu și Ioan Big. În Seara de Gală, juriul va acorda 5 premii importante, respectiv Cel mai bun actor, Cea mai bună actriță, Cel mai bun spectacol, Premiul pentru Regie și Premiul Juriului. Festivalul se va încheia cu spectacolul „Omul zilei” în regia lui Dan Tudor, prezentat de Teatrul Sică Alexandrescu.

O noutate în acest an este secțiunea de teatru și spectacole în aer liber, care se va desfășura în Parcul Central Nicolae Titulescu. Aici, artiști, actori, animatori, pantomimi și muzicieni vor transforma parcul într-o scenă vibrantă timp de șapte zile. Publicul va putea interacționa cu personaje precum Ada Milea și Apolodor, va asculta povești românești, va urmări farse medievale și spectacole în stilul Commedia dell’Arte, precum și va cânta alături de artiștii de la Opera Comică pentru Copii din București. Programul va include atât spectacole dedicate copiilor, cât și spectacole și concerte pentru întreaga familie, iar accesul va fi gratuit.

Secțiunea de film a festivalului se va desfășura la Cinema Astra și va oferi o selecție diversă de filme potrivite pentru toate vârstele.

Pentru a afla programul complet al festivalului, puteți accesa site-ul oficial al Săptămânii Comediei la adresa www.saptamanacomediei.ro, iar biletele pentru spectacolele de teatru pot fi achiziționate de pe platforma www.biletebrasov.ro.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*