Festivalul Văii Mureșului a ajuns la ediția a XIV-a

Concurs gastronomic de pe Valea Mureșului

Ediția cu numărul 14  a Festivalul Văii Mureșului este în pregătire. Tradiții, bucate românești, obiceiuri, dar și competiții sportive, toate se vor regăsi în ediția din acest an următoarea a Festivalului de pe Platoul La Alei din Răstolița.

Concursul gastronomic de pe Valea Mureșului este o provocare lansată echipelor care reprezintă comunitățile participante de a lăsa deoparte pentru câteva ceasuri problemele organizatorice și de a se ”întrece” în pregătitul bucatelor tradiționale.

În fiecare an, echipele primesc un set de ingrediente pe care trebuie să le folosească obligatoriu, iar întregul proces, de la preparare până la degustare și jurizare este filmat, concretizându-se apoi în emisiunea gastronomică marca Ardeal TV, SAREA-N BUCATE!

„Anul acesta, ingredientul cheie va fi ȘĂLATA, deci ATENȚIE! NU VORBIM DE SALATE fițoase care devin fel principal în diete. Absolut deloc!!! Vorbim, dacă vreți să fim sofisticați de Lactuca sativa, sau lăptuca, care este o plantă legumicolă anuală sau bienală, din familia Asteraceelor“, au precizat organizatorii.

Pe lângă șalate, concurenții vor trebui, obligatoriu, să folosească făină de mămăligă, brânză și usturoi.
Desigur, fiecare participant poate folosi și alte ingrediente, dar cele 4 de mai sus e MUSAI să se regăsească în bucatele pregătite.

Juriul, profesionist, va avea, ca în fiecare an, o misiune dificilă deoarece echipele își doresc să câștige și, din experiența anilor trecuți, toți sunt buni bucătari excelenți și mari meșteri în a-și prezenta preparatele.

Și cum ZAMA de ȘĂLATE, nu-i nici supă, nu-I nici ciorbă, cum mamaliga e o mare artă pe Valea Mureșului iar brânza și usturoiul știm că fac casă bună, ne așteptăm la o bătălie de zile mari anul acesta la Festival. Inițiativa aparține celor de la Ardeal TV care pun la bătaie și marele premiu: un vițel.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*