FOTO Aventură pe mare, la bordul unui velier adevărat. Pasiunea pentru navigație începe în Marina Limanu

Plecarea pe mare se face de la Limanu. FOTO Cătălin SCHIPOR

Navigatul cu o ambarcațiune adevărată cu vele este pentru mulți un vis frumos, de oameni bogați. Un grup de pasionați de yachting au găsit o soluție: pentru 99 de lei, oricine se poate plimba jumătate de zi pe mare și chiar poate ține timona unui velier și să simtă cum se sparg valurile sub chilă.

Să conduci o mașină scumpă sau să conduci un yacht, nu mai este ceva imposibil în prezent. Mai ales dorința din urmă. Se rezolvă cu 99 de lei, iar singura condiție este, în afară de taxă, să fii pe ponton înainte de a se desface parâma.

„Este un program inspirat din pasiunea voastră pentru navigația cu vele. Am primit numeroase întrebări: Când mai ieșim pe mare? Ce trebuie sa fac să închiriez un velier? Cu cine vorbesc? Dar îl voi conduce eu? Pot sta eu la timonă? Acum e un răspuns simplu. Da. În fiecare zi a săptămânii de luni pana vineri. vei ieși cu velierul. Îți garantam asta. Dacă de luni pana vineri înainte de 10.00 sau înainte de 17.00 ești pe ponton, vei ieși la timona velierului. Te poți trezi la 9 dimineața în Vamă și la 9.45 să ajungi pe ponton, gata de plecare. Cât iți bei cafeaua ridicăm ancora… pardon dăm mola la mooring“ a precizat Ovidiu Drugan, unul dintre skipperi.

Acesta a precizat că este vorba de o ofertă fără clauze ascunse: fără număr minim de persoane, fără garanție și fără plată carburantului. Se pleacă și cu o singură persoană la bord. Nu este nevoie de telefoane de rezervare și fără obligația confirmărilor. Singurul amănunt care ar putea să condiționeze ieșitul în larg este ca vântul să nu fie foarte puternic. Target-ul lor este omul de rând și nu neapărat cel cu mulți bani. Tocmai de aceea, totul se întâmplă în zona de sud a litoralului, în Marina Limanu, departe de aglomerația din Constanța și Mamaia.

„În target-ul nostru sunt oamenii pasionați de mare, de valuri, de vânt, de soarele reflectat, nu în lanțul de aur al vecinului de șezlong ci în pielea delfinilor ce uneori ne însoțesc în prova velierelor noastre. Pentru ei, care iubesc libertatea, ne-am gândit să le oferim libertate: îi desprindem de mal și plecăm cu ei la vânare de vânt, cu aripi de vele, să poată striga din toată inima “Toate pânzele sus!” fără grijă de bani sau număr de persoane“ a mai spus Ovidiu Drugan.

Ovidiu spune că a petrecut câteva sezoane în anii trecuți în Portul Tomis, dar aici în zonă, majoritatea turiștilor „au o ‘treabă’ ce le ocupă toată ziua: “să facă plajă”!”

„Nu se precupețește nici un efort pentru aceasta ocupație: cremele de soare, fardurile, ochelarii de soare, costumele de baie de designer și mai ales nemișcarea totală ca la un rotisor înțepenit. Cum să aloce câteva ore pentru altceva? Mai ales dacă nu-i preia cineva direct de pe șezlong/cearceaf?“

Prin urmare, cei care considera distanțele de la locul lor de plajă/cazare până la Marina Limanu ca fiind „prea mari“ sau traficul „prea aglomerat“ nu intră în targetul lor de clienți. Așa că dacă ești pasionat, sau doar curios de o experiență pe mare, trebuie să ajungi până la sfârșitul verii la Limanu.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*