FOTO Sulina, o destinație potrivită pentru vacanța de Paște

Sulina, un oraș insulă, înconjurat de ape. FOTO Safari Delta Club

Pentru cei care vor să evadeze din aglomerația urbană și să se izoleze cât mai mult de gălăgie o pot face într-un loc unde poți considera că ești la capătul lumii. Sulina este locul unde poți uita de autobuze, tramvaie și poluare, iar în schimb, poți să afli povești despre pirați, povești de dragoste, legende locale, dar cel mai important, poți face o incursiune în mijlocul naturii ce s-a trezit la viață, păsările călătoare reîntorcându-se în Deltă.

Orașul Sulina este practic o insulă, încojurată de mare, deltă și de numeroase canale, astfel, accesul se face doar pe apă. Cu toate acestea, este o destinație în care se ajunge ușor, în maxim o oră și jumătate dacă se alege transportul cu o barcă rapidă. Până în Tulcea puteți ajunge cu trenul, autocarul sau cu mașina personală pe care o puteți lasă în Tulcea.

Sulina este singurul oraș cosmopolit din inimă deltei, cu o istorie impresionantă ce atrage an de an mii de turiști care vin să descopere minunățiile acestui colț de rai. O dată ce ai ajuns aici, te lași purtat de natură pe un tărâm de vis, îți găsești liniștea și starea de bine. Oamenii te întâmpină cu mult entuziasm și ospitalitate, te simți ca acasă. Este tot ce îți poți dori pentru un concediu sau weekend departe de rutină cotidiană.

„Cine nu s-a oprit la malul Dunării? Toate limbile pământului au sunat aici”, spunea Mihail Sadoveanu.

Lipoveni, ucrainieni, italieni, tătari, nemți, turci, greci sau haholi, toți trăiesc aici. Tocmai acest mix de cultură îi conferă orașului un farmac aparte.

Fostul oraș porto-franco este cea mai însorită localitate a României, cel mai estic punct din țară dar și din U.E. De aici se văd cele mai frumoase apusuri și răsărituri. Unul dintre principalele avantaje pentru a alege Sulina este că de aici poți merge la mare, dar poți face excursii și în Delta Dunării, pe mai multe trasee turistice. Sulina este locul unde te poți bucura de frumusețile naturii, dar și locul unde te poți relaxă pe plajele virgine de la Marea Neagră.

„Oamenii deltei sunt oameni simpli, cu tot atâtea povești. Sunt ospitalieri, pregătiți oricând să vă gătească cele mai bune preparate tradiționale sau să vă dezvăluie câteva secrete ale gastronomiei deltaice, oameni de încredere pe care te poți bază oricând pentru orice detaliu al sejurului. Sunt oameni de-ai locului care te invită la o saramură și ai impresia că-i știi de-o viață. Râzi, intri în lumea lor și descoperi că viață poate fi trăită simplu. În mijlocul naturii totul este dăruire și frumos“, spun cei de la Safari Delta Club.

În Sulina se regăsesc obiective turistice unice atât în deltă cât și în România: aici se află singurul cimitir maritim și singurul far muzeu din România. De asemenea, se poate ajunge foarte ușor și la celelalte obiective de pe apă: în numai 20 de minute de mers cu barca se ajunge la gura de vărsare a Dunării în mare și există șanse mari să puteți vedea delfinii jucăuși.  Aproape de gura de vărsare se află Insula K sau Insulă Păsărilor, cum este denumită de localnici, cel mai nou pământ din România.

Se ajunge ușor și în Pădurea Letea, cu barca până în Satul Cardon sau Letea, dar se poate ajunge și direct, doar cu o mașină de teren pe traseul Sulina – Cardon – C.A.Rosetti – Pădurea Letea – Dunele lui Omer – Lacul Sărat. Pădurea Letea este singură pădure subtropicală din România și prima rezervație naturală de la noi din țară.

Gastronomia doborgeana este la ea acasă. Borșul de peste, storceagul, plachia, lacherda, crapul prăjit cu usturoi, scrumbia pe grătar cu legume, știucă umplută sunt doar câteva delicatese pe care le poți încerca în cadrul sejurului.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*