FOTO VIDEO Delta Dunării – alternativa de lux pentru vacanța de 1 Mai. Din ofertă nu lipsesc partidele de pescuit, specialitățile culinare și plajele sălbatice

Preparate tradiționale în Delta Dunării. FOTO Adrian Boioglu

Dacă pentru cei mai mulţi vizitatori împătimiți ai Deltei cortul reprezintă locul unde mănâncă, se distrează şi dorm, sunt şi alţii care preferă confortul de lux pe care îl oferă în ultimii ani resorturile de 3, 4 și 5 stele din paradisul naturii aflat la capătul României. Pare contrastant dar da, Delta Dunării nu mai este demult locul exclusiv de întâlnire al pescarilor împătimiți care nu vor decât natură și aer liber.

Acum, cel mai tânăr ținut al nostru oferă condiţii de cazare şi pentru cei mai pretenţioşi turişti: apartamente de lux cu aer condiţionat şi cu piscină. În minivacanţa de 1 Mai, Delta Dunării este una dintre cele mai căutate destinaţii și asta se vede pe cifrele care spun că locurile de cazare sunt pe cale de epuizare, de pe-acum.

“Mai avem câteva locuri. În principiu pentru luna aprilie am făcut deja foarte multe rezervări, ne batem acum pe mai, iunie și iulie”, spune Silvia Savu, managerul resortului “Holbina Trei Bibani”.

“Holbina Trei Bibani” este celebră printre pasionații de pescuit care găsesc aici tot ce le trebuie să își satisfacă microbul, dar în același timp să nu își neglijeze nici familiile. Au șezlonguri pentru citit sau pentru plajă, piscine mari și mici pentru copii, dar și pentru adulți, și bărci cu ghizi pentru cei care vor să plece la plimbare și nu doar să pescuiască.

“Holbina Trei Bibani” îmbină luxul cu natura, cu liniștea și cu discreția: sunt doar 19 camere, unde nu este niciodată gălăgie deranjantă sau aglomerație. Și este situată la jumătate de oră de civilizație așa că nu rămâne decât să savurezi fiecare clipă de liniște și soare în natură.

“Pasionații de pescuit pot să pescuiască, în special știucă, aici în zonă, și sunt fericiți pentru că la noi pot veni cu familiile. Bărbații merg la pescuit, doamnele se relaxează, iar copiii petrec timp în aer liber, ceea ce este foarte important, pentru că noi ca oameni ne dorim ca bebelușii noștri sau copiii noștri mai mari să crească sănătoși și sigur că sănătoși pot crește doar în natură. Avem 500 lei camera dublă pe noapte, cu mic dejun inclus. Noi așteptăm pe toată lumea, îi așteptăm și în cursul săptămânii când avem un discount de 10%”, spune Silvia Savu, manager la “Holbina Trei Bibani”.

1 Mai este în România o sărbătoare gurmandă prin excelență. O glumă veche spune că din avion România nu se mai vede de fumul grătarelor de mici și de fripturi. Ne place să mâncăm gustos și mult, să bem și să petrecem de 1 Mai, și profităm în fiecare clipă de lucruruile astea. De ce ar face Delta opinie separată?

Atunci când vii în Deltă îți dorești mâncarea tradițională, adică pește în varii feluri, de la storceag la saramură, la borș și la grătarul cu arome locale. Jurnaliștii GoNEXT au urmărit-o la lucru pe bucătăreasa de la Holbina “Trei Bibani”, în timp ce pregătea un meniu aparte, pentru vizitatorii cu pretenții culinare. O știucă umplută, se gătea sub ochii noștri.

“Se jupoaie pielea, iar cărnița rezultată se toacă și se condimentează. Carnea se scoate cu cuțitul frumos așa, pe lângă pieliță și apoi se trage pielea și iese automat, iese singură. Apoi dezosăm carnea și o tocăm. Se pun ouă, smântână, usturoi pentru gust, sare, piper, cimbru… O așezăm pe un pat de cartofi și pe față o ungem cu ulei și o dăm cu boia roșie. La cuptor va sta o oră. O servim caldă”, povestește bucătăreasa în timp ce mâinile îi aleargă prin tavă, aranjând cartofii în jurul peștelui umplut.

De la “Holbina Trei Bibani” poți să iei o barcă și să mergi la plajă, pe malul marii. Da, ați citit bine: cea mai apropiată plajă este sălbatică și se numește Perisor. Dacă adori liniștea și frumusețea naturală, iar planurile de 1 Mai includ și locuri cu nisip și valuri, plaja Perisor e excelentă.

“De la Holbina facem maxim o oră, plimbat pe canale, doar cu barca, până la plaja Perisor, care este o plajă sălbatică și un punct mare de atracție pentru toți turiștii români sau străini. Este foarte inedită. Este foarte interesant când ești în Delta Dunării: te-ai dus la pescuit, te-ai plimbat pe canale, ai explorat foarte mult și la un moment dat în timpul sejurului tău descoperi că există și o ieșire la mare, și vii aici și faci o plajă și stai cu prietenii tăi. Vreau să menţinoez că este o plajă protejată, deci dacă venim aici nu lăsăm gunoaie și nu poluăm mediul, pentru că plaja trebuie să rămână așa: sălbatică și frumoasă!”, spune Silvia Savu.

De 1 Mai, Delta Dunării are cel mai mult de oferit oaspeților ei. Pasările îşi fac cuiburile şi depun ouă, vegetaţia este proaspătă, apele sunt limpezi, iar partea gastronomică e completată de minune cu vizitarea traseelor turistice. Și indiferent dacă peștele a tras sau nu, o ciorbă, o saramură cu mămăliguță și niște gogoși pudrate cu zahăr tot se găsesc la orice pensiune de aici.

“Noi îi așteptăm pe toți să vină; avem oferte pregătite și pentru pescari, pentru că suntem o locație în care pescuitul este pe primul loc, însă am pregătit foarte multe și pentru familiile cu copii. Pot să se plimbe, pot să descopere Delta care este unică și minunată, aici pe resort avem picina mare, piscină pentru copii, avem caiace, hidrobiciclete, jucării, trambuline – chiar am pregătit un paradis pentru copii. Doamnele se pot relaxa la piscină și se pot bucura de restaurant, de pește, de varietate, de viață, de tot ce înseamnă acest loc”, spune managerul de la Holbina Trei Bibani, Silvia Savu.

Românii care au ales Delta Dunării pentru minivacanța de 1 Mai sunt aşteptaţi cu focuri de tabără, plimbări printre nuferi şi păsări, delicatese în farfurie și multe povești pescărești.

“În acest moment în micropensiuni, în agropensiuni și în hotelurile de 4 sau 5 stele avem un grad de ocupare aproape de 85%. Tarifele diferă și în funcție de zona de cazare: o noapte de cazare poate să varieze de la 100 sau 150 de lei până la 500 sau 600 de lei de persoană pe noapte, incluzând demipensiunea și vizitarea Deltei Dunării”, a precizat pentru GoNext, Cătălin Țibuleac, președintele Asociației de Management al Destinației Turistice, Delta Dunării.

Potrivit Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD), în Deltă sunt certificate 6.700 de locuri de cazare. Anul trecut, conform statisticilor ARBDD, 90.050 de persoane au vizitat Rezervaţia, acest număr fiind cel mai mare înregistrat din 2011 până în prezent. Din cei peste 90.000 de vizitatori, 71.939 au fost români.

“Delta Dunării reprezintă o destinație turistică pentru un turist educat, un turist care știe ce își dorește din Deltă și atunci normal că și produsul turistic pe care îl oferim diferă față de alte destinații. Aici e un turism lent, un turism de vizitare. Venim și cu un produs tradițional bazat pe gastronomie locală, care să asigure vizitarea Deltei, eventual partide de pescuit și aici mă refer la pescuitul la știucă ce va fi permis de 1 Mai. Din păcate de la jumătate lunii aprilie începe prohibiția la crap și alte specii de peste, dar evident că rămâne posibilitatea altor activități” Cătălin Țibuleac, președintele Asociației de Management al Destinației Turistice, Delta Dunării.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*