FOTO VIDEO Destinație de vacanță pentru iubitorii de ecoturism. Localitatea tulceană Lunca își așteaptă turiștii cu bungalow-uri pe marginea apei, bunătăți deltaice și momente de relaxare la pescuit

Bungalow-uri în zona Lunca din județul Tulcea. FOTO Paul Alexe

Satul Lunca din județul Tulcea îi invită pe turiștii interesați de ecoturism să viziteze cea mai nouă facilitate de cazare aflată pe malul lacului Razelm. La “Săgeata Apei” patronul a investit peste 135.000 euro în 10 bungalow-uri aflate chiar pe marginea apei.

“Poate bungalow-uri e mult spus: sunt niște căsuțe cu două sau trei locuri, sunt amenajate și pentru o familie care are 2 sau 3 copii, în preț (350 lei) sunt incluse micul dejun și taxa de pescuit. Se pot face și excursii la Gura Portiței sau alte locuri din Deltă sau pe ansamblul lagunar Razelm – Golovița. Lumea vine aici pentru ecoturism și pesca-turism adică mai pescuiesc, mai o plajă, mai mănâncă un pește proaspăt…” spune administratorul Radu Manolach de la “Săgeata Apei”.

Toată localitatea Lunca este așezată pe malul complexului lagunar Razelm-Sinoe, o regiune formată din zone umede, pajiști și lacuri ce oferă o experiență deosebită în aer liber și reprezintă o arie naturală de mare valoare științifică. Tocmai de aceea și construcțiile destinate cazării turiștilor sunt eco-friendly, adică prietenoase cu mediul. Zece corturi de dimensiuni generoase își vor face apariția în curtea pensiunii “Casa Pescarilor”  pentru iubitorii de natură “la fierul ierbii” cum se spune. Cele zece corturi mari și solide formează un așa numit “glamping”.

“Este un glamping în zona Razelm-Sinoe pe malul canalelor adiacente Goloviței. Vorbim despre construcția a zece corturi pe care dorim să le utilăm la fel ca și o altă structură de cazare, înăuntru să aibă toate condițiile. Cererea de cazare este foarte mare iar spațiul nostru este generos: avem 4-5 hectare de teren. Pe lângă structura aceasta formată din 6 căsuțe  mai avem o terasă cu specific pescăresc și o mică livadă care de anul viitor va intra în producție, poate o să apară și o făbricuță cu dulcețuri ca să încercăm să ne gospodărim cât mai mult, singuri” spune Mihaela Aura Feodorov, administrator la “Casa Pescarilor”.

Liniștea, confortul, discreția și cufundarea în natură sunt premisele unei vacanțe memorabile. Turiștii de aici sunt foarte relaxați când vine vorba de coronavirus pentru au un spațiu foarte generos, nu se formează aglomerări umane, stau lejer la mese și la piscină, au și bărci să meargă la pescuit, au și caiace pentru plimbarea pe apă. Ecoturismul e la el acasă, la Lunca, lângă Jurilovca.

“Sunt turiști care stau 4 zile, sunt turiști care stau 10 zile. Rezervația naturală trece prin curtea noastră și mai avem un avantaj, acela că turistul poate ajunge cu mașină până în curtea noastră. Față de anul trecut, numărul turiștilor a crescut cu 10-15% . În luna august gradul de ocupare e de 100% iar în septembrie, până în momentul acesta avem undeva la 50%. În octombrie avem 100% din nou”, spune Mihaela Aura Feodorov, administrator la “Casa Pescarilor”.

Complexul lagunar Razelm-Sinoe este una dintre cele mai importante arii protejate din România, atât prin suprafaţă, cât şi prin peisajul unic pe care îl oferă. În actualul turism de pandemie, oamenii din Lunca își asteaptă vizitatorii. Câteva zile pe malurile înverzite ale lacului, plimbări cu barca sau mici partide de pescuit pot şterge cu buretele stresul cotidian.

“Actuală criză sanitară și economică, care ne afectează pe toți, ne determină să ne redefinim ca destinație turistică, să punem mai mult accent pe ce înseamnă ecoturism. Ce s-a realizat aici la Lunca, cu efort, de oameni inimoși, este un mod de a arăta că se poate face și se poate dezvolta o destinație și pe zona de ecoturism. Să nu uităm că în urmă cu câțiva ani nu aveam mare lucru în această zonă, Lunca, însă acum lucrurile s-au schimbat și asigură acea definiție a Deltei Dunării – cea mai sigură destinație din punct de vedere sanitar în actualul context pandemic” spune cu mândrie Cătălin Țibuleac președintele Asociației Delta Dunării.

“Săgeata Apei” și “Casa Pescarilor” sunt genul de locații gândite din proiect și concepute îndeosebi pentru turiștii iubitori de natură și pentru pasionații de pescuit. Nu au confort de 4 stele însă oferă vizitatorilor săi senzații de neuitat. Cum ar fi să doarmă în mijlocul naturii, privind stelele pe cerul infinit. Locul e frumos, patul este confortabil și este perfect pentru un somn odihnitor, iar luminile ambientale creează romantism.

“Este un proiect care s-a bazat pe foarte multă liniște și suntem în sânul naturii; e un proiect care respectă foarte mult natura. Mi l-am dorit demult, în urma discuțiilor repetate cu diverși clienți și diverși prieteni care vin să se relaxeze în această zonă și am fost încurajat să realizez această unitate de cazare și această terasă cu specific pescăresc având în vedere că avem și cherhanaua Jurilovca”, explică Radu Manolache, administrator la “Săgeata Apei”.

Papilele gustative vă vor fi încântate cu peștele prins în lacul Razelm și pregătit în bucătărie sub ochii oaspeților. La Lunca, în inima naturii, sunteți doar voi și cerul de deasupra. Suntem în luna august, luna predilectă a concediilor. E timpul să plecați într-o vacanță a relaxării, învăluită de peisaje și locuri deosebite ale Deltei Dunării. Pregătiți bagajele.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*