FOTO VIDEO Los Gigantes, stânci uriașe ieșite din Oceanul Atlantic și vulcanul El Teide, printre atracțiile turistice din Tenerife

Vulcanul Ei Teide din Tenerife. FOTO Adrian Boioglu

Los Gigantes din Tenerife poartă denumirea unor stânci uriașe desprinse parcă din poveștile mitologice. Los Gigantes e o stațiune în sine, dominată de priveliștea pe care ți-o oferă un perete abrupt de stâncă, ieșit brusc din apele Atlanticului. Zidul de granit poate fi văzut ușor de oriunde, însă impresia cea mai puternică o ai dacă îl priveșți dintr-o barcă plutind pe mare.

Portul și orășelul au străzi cochete, mici și înguste cu romantismul și cu farmecul lor aparte. Se pot închiria bărci pentru asta cu tot cu conducător și ieșirea în larg rămâne o plimbare de care-ti vei aminti întotdeauna, pentru că imediat ce te depărtezi de mal apar bancurile de delfini și grupurile de balene. Să fii în mijlocul lor, să-i poți vedea de-aproape, e minunat – e o senzație unică.

A două variantă ca să admiri giganții este direct de pe plaja de lângă ei. Plaja e mică iar turiștii sunt destul de mulți, dar chiar și așa locul este civilizat, nisipul este negru și fin și te poți bucura de toată splendoarea munților. Playa de Los Guíos se numește, și e la doi pași de portul turistic unde găsești tot ce dorești pentru masa de prânz, sau atracții pentru amatorii de sporturi nautice, de exemplu.

Dar Los Gigantes oferă și altceva în afară de priveliștea de neuitat: aici există mai multe trasee care pot fi practicate în drumeții, pentru explorarea peisajelor din jur.

Pe de altă parte, turiștii mai puțini energici, care nu-și doresc ca să se cațere pe munți, există plajele din Los Gigantes cu intrări line în apă și cu valuri mici. Sunt ideale pentru familiile cu copii dar și pentru grupurile de tineri. Iar apropierea de Muntele Teide, cel mai înalt vârf din Spania, face din Los Gigantes o destinație de neratat în Tenerife.

Cu El Teide este o altă poveste: este al treilea vulcan din lume ca înălțime, după Mauna Loa și Mauna Kea din Hawaii si unul dintre cei mai vizitați.

Primii locuitori veniți din Africa acum trei mii de ani au fost guanșii, care erau convinși că există un demon uriaș ce stăpânește muntele sub care se găsește Iadul, mai ales că vârful acestuia era încununat cu zăpadă și foc.

Ei au dat denumirea vulcanului: în limba guanșilor, Teide însemna Iadul. UNESCO a considerat că zona rămasă în urmă prăbușirii vechiului crater este unul dintre cele mai spectaculoase peisaje vulcanice din lume. Această zonă formează acum Parcul Național Teide care a fost inclus în 2007 în patrimoniul UNESCO.

Parcul Național Teide este accesibil cu mașină până la altitudinea de 2.356 metri, iar apoi luați un teleferic până aproape de vârf. Ascensiunea ultimilor 163 de metri este dificilă, impune echipament adecvat și experiență.

Mai este nevoie și de un permis special care se obține gratuit de la biroul Parcului Național Teide, pentru că numărul vizitatorilor este limitat la 200 de turiști pe zi, din motive de securitate și de protejare a patrimoniului natural. Teide e spectaculos la orice altitudine: e un peisaj deșertic, selenar, cu forme ciudate și culori galbene, portocalii, cafenii și cenușii. Este o frumusețe stranie care atrage în fiecare an 5 milioane de vizitatori în Tenerife, supranumită și Insula Eternei Primăveri.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*