FPTR solicită clarificări privind încadrarea structurilor de primire turistică cu funcțiuni de cazare în cele două tipuri de certificate

Imagine cu plaja din stațiunea Mamaia. FOTO Adrian Boioglu

Ca urmare a Ordonanței Militare nr. 1 din 17.03.2020, au fost suspendate începând cu data de 18 martie, activitatea de servire și consum al produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice, organizată de restaurante, hoteluri, cafenele sau alte localuri publice, în spațiile destinate acestui scop din interiorul sau exteriorul locației precum și activitățile culturale, științifice, artistice, religioase, sportive, de divertisment sau jocuri de noroc, de tratament balnear și de îngrijire personală, realizate în spații închise.

Tuturor hotelurilor cărora le-au fost închise activitățile de servire și consum a produselor alimentare și băuturilor precum și activitatea de tratament balnear și îngrijire personală, le-a fost afectată și activitatea de cazare, clienții alegând și din această cauză să părăsească hotelul și să renunțe la rezervări, iar hotelierii au fost nevoiți să înceteze activitatea de cazare.

În acest context, Federația Patronatelor din Turismul Romanesc a solicitat în regim de urgență lui Virgil Popescu, Ministrul Economiei, Energiei si Mediului de Afaceri, clarificări privind încadrarea structurilor de primire turistică cu funcțiuni de cazare în cele două tipuri de certificate ( tip I sau tip II ) emise de Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri conform Ordinului nr. 791/24.03.2020 publicat în M.Of 248/25.03.2020, respectiv daca activitatea de cazare se încadrează în opțiunea pentru emiterea Certificatului tip I – (ALBASTRU), având activitatea întreruptă total sau parțial ca urmare a deciziilor emise de autoritățile publice competente în perioada stării de urgență decretate. ( Adresa FPTR 1418/ 26.03.2020 )

„Astăzi am primit răspuns la solicitarea noastră și suntem în măsură să vă informăm ca în contextul în care majoritatea deținătorilor de structuri de primire turistică desfășoară concomitent și activități de servire și consum al produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice, și/sau activități de tratament balnear și îngrijire personală, activități ce au fost afectate direct de dispoziția Ordonanței Militare nr.1/2020 privind unele măsuri de prima urgenta care vizează aglomerările de persoane și circulația transfrontaliera a unor bunuri, cu completările ulterioare, acești operatori economici pot fi considerați ca fiind eligibili pentru a solicita certificatul pentru situații de urgență TIP 1 ( ALBASTRU).

În cazul în care un operator economic are doar activitate de cazare și înregistrează diminuarea veniturilor sau a încasărilor cu minimum 25% în luna martie 2020, prin raportare la media lunilor ianuarie și februarie 2020, acel operator devine eligibil pentru solicitarea certificatului pentru situații de urgență TIP 2 (GALBEN).
De menționat că un operator economic poate solicita prin intermediul platformei http://prevenire.gov.ro un singur tip de certificat pentru situatii de urgenta TIP 1 (ALBASTRU) sau TIP 2 (GALBEN)“, au transmis reprezentanții FPTR.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*