În anul Centenarului, agenția de turism HelloBucovina și Federația Națională a Ghizilor de Turism din România – FNGTR pregătesc, pentru prima dată în Bucovina și Suceava, un proiect inedit pentru a promova trei zone ale României istorice: Bucovina de Nord, Bucovina de Sud și Republica Moldova. Acțiunile se vor desfășura în perioada 19 – 23 februarie 2018, pentru a marca și „Ziua Internațională a Ghidului de Turism”.
Sunt așteptați la Suceava peste 100 de ghizi de turism din țară. Este un eveniment cu puternic accent practic, sub formă de vizite de informare. Invitații noștri vor vizita cel puțin zece obiective turistice din municipiul Suceava, printre care Cetatea domnitorului Ștefan cel Mare, Muzeul de Istorie și Muzeul Satului Bucovinean.
“În acestă perioadă, vom organiza excursii în județ pentru a vizita mănăstirile UNESCO, dar și pentru a promova turismul activ din zona de munte. De asemenea, vom face excursii combinate pe ruta Suceava – Cernăuți – Hotin. Ghizii de turism vor veni la Suceava să se informeze, să învețe despre istoria locurilor pe care le vizitează și să descopere potențialul Bucovinei, după care, împreună cu agențiile de turism pentru care lucrează, vor propune pachete pentru a aduce turiști în Bucovina”, a declarat George Vasiliu, președintele Federației Naționale a Ghizilor de Turism.
Acest eveniment va reuni majoritatea ghizilor de turism din România care desfășoară sau plănuiesc să desfășoare programe turistice în Bucovina, conduc turiști în Suceava și regiune, contribuie decisiv la crearea de noi programe turistice și în mod direct promovează Bucovina turiștilor români ori străini pe care îi însoțesc. Evenimentul este organizat simultan cu sărbătorirea Zilei Internaționale a Ghidului de Turism (21 februarie), ceea ce va da ecou mai puternic acestui demers.
Ghidul de turism este o personalitate complexă care trebuie recunoscută de toți cei implicați în activitățile de turism ca fiind cel care asigură turiștilor, prin cunoștințe, grijă și devotament, plus de profesionalism și valoare; într-un cuvânt, îi face fericiți. În egală măsură, prin tot ceea ce face, devine persoana care reprezintă țara și promovează destinația turistică, protejând turismul în România. Turiștii pe care îi ghidează sunt îndrumați să trateze cu respectul cuvenit mediul, natura, diferitele obiective turistice și monumente, obiceiuri sau chiar anumite sensibilități locale.
Tocmai înființată, Federația Națională a Ghizilor de Turism din România – FNGTR este singura entitate reprezentativă a ghizilor de turism din România care prin forța sa plănuiește să-și facă simțită prezența în peisajul turismului profesional din țară. În colaborare cu instituțiile statului, își dorește să propună îmbunătățiri legislative pentru o mai bună reglementare a activităților legate de formarea, atestarea, monitorizare și desfășurarea activității de ghid de turism.
1 Trackback / Pingback