Festivalul Internațional de Operă și Muzică Clasică „Hunedoara Lirică” aduce în România artiști din 14 țări

Hunedoara Lirica la a II-a ediție

A doua ediție a Festivalului Internațional de Operă și Muzică Clasică „Hunedoara Lirică“ are loc în perioada 9 – 20 iulie. Respectând tradiția de anul trecut Festivalul se va desfășura în mai multe locații din Hunedoara, urmărind în acest fel, transformarea evenimentului într-un simbol de identificare a județului.

Astfel, pe lângă locațiile deja cunoscute precum Teatrul de Artă Deva, Teatrul I.D. Sîrbu Petroșani, Castelul Magna Curia – Deva, Castelul Corvinilor – Hunedoara se vor mai adăuga evenimentului și alte locații precum Piața Victoriei – Deva, Simeria – Parcul Tineretului, Brad – Parcul Tineretului și Orăstie – str. Nicolae Bălcescu (zona pietonală).

Și în ediția din acest an, participarea este la fel impresionantă, cuprinzând, artiști din 14 țări: România, Bulgaria, Ungaria Grecia, SUA, Spania, Polonia, Serbia, Georgia, Coreea de Sud, Austria, Elveția, Italia, Irlanda.

La fel ca anul trecut, programul cuprinde o serie de spectacole excepționale atât prin valoare cât și prin componență, din distribuțiile spectacolelor făcând parte, artiști de renume din opera internațională. Spectacolele au fost realizate exclusiv, pentru a fi prezentate în Festivalul Hunedoara Lirică, din care amintim: Macbeth, Trovatore și Gala de Operă. Aceste spectacole au fost realizate în parteneriat cu Opera de Stat din Ruse – Bulgaria.

De asemenea Teatrul de Artă Deva va prezenta de această dată, două spectacole producții proprii, Nunta lui Figaro și opera comică pentru copii Bastien și Bastienne, realizate în cadrul Laboratorului Liric de anul acesta, la care au participat tineri soliști și instrumentiști atât din țară cât și din străinătate, de care cu siguranță, vom mai auzi în viitorul apropiat.

În ediția din acest an sunt invitați Corul de Băieți și Fete Busan BukGu (Coreea de Sud), care vor prezenta în ultimele două zile de festival, un spectacol de muzică și dans coreean dar și spectacolul maghiar Principele, un spectacol muzical istoric.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*