La Câmpulung Moldovenesc se inaugurează primul segment din pârtia Rarăul

Pasionații de schi au parte de zăpadă. FOTO Alexandra Luniel

După mulți ani de zile de așteptare, în cele din urmă, pârtia de schi din Masivul Rarău, de la Câmpulung Moldovenesc este dată în folosință. Acest lucru se întâmplă în mod oficial în data de 5 ianuarie.

Pârtia este proiectată să aibă o lungime totală de 4,7 kilometri, cu trei tronsoane cu grade de dificultate diferite, instalație de iluminat, transport pe cablu tip telegondola cu opt locuri și tunuri de zăpadă pentru tronsonul al doilea, în condițiile în care pe primul tronson de aproximativ 1.400 m, este zăpadă cinci luni din an. Numai că pentru acest sector este o problemă – se află într-o arie protejată și nu se știe dacă se va mai face sau când se va mai face.

În ceea ce privește sectorul ce urmează a fi inaugurat, aici pârtia are o lungime de 2.850 m, dificultate medie și este dotată cu instalație de telegondolă cu 33 de cabine, 9 tunuri de zăpadă, lac de acumulare cu capacitatea de 10.000 metri cubi, 176 de stâlpi de iluminat, clădire administrativă, parcare, bileterie și mașină de bătut zăpada.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*