Lansarea Surfrider Foundation Europe în România are loc pe data de 8 iunie în Costinești

În fața Epavei din Costinești se lansează Surfrider Foundation Europe în România

Profesioniști români și francezi, pasionați de mare și ocean se lansează într-un demers eco – responsabil în România
Mobilizare pentru deschiderea oficială a Surfrider Foundation Europe în România, pe 8 iunie, de Ziua Internațională a Oceanelor.

Anual 8 milioane de tone de plastic se risipesc în mediu și mai departe în oceane. Un raport recent al Forumului Mondial de Mediu arată că, dacă industria continuă să producă plastic fără a se gândi la condițiile de mediu, în 2050 oceanele vor avea mai mult plastic decât pește.

80% din deșeurile găsite în mari și oceane au origine continentală. Un studiu al Agenției Europene de Mediu arată că românii produc 16,9 kilograme de plastic pe an de persoană. Iată de ce Surfrider trebuie să existe și în România.

Surfrider se mobilizează și pentru a sensibiliza și informa asupra prejudiciilor deșeurilor din plastic. Chapterul din România dorește să mobilizeze comunitățile locale, agenții economici și responsabilii autorităților publice din sudul litoralului pentru a găși împreună noi alternative împotriva utilizării excesive a plasticului care poluează apele și ne distruge sănătatea, venind cu o soluție practică, artistică și estetică, de inspirație franceză, pe care toate administrațiile locale de la malul marii ar putea-o adopta: „peștele – pubelă”.

Prin urmare, de Ziua Internațională a Oceanelor, sâmbătă, 8 iunie ora 11, sunteți invitați în fața Epavei din Costinești la lansarea Surfrider Foundation Europe în România și la inaugurarea „peștelui -pubelă”, cea mai inovantă inițiativă de responsabilizare civică față de mediul înconjurător din Dobrogea.

Toți participanții sunt rugați să vină îmbrăcăți cu un tricou în culorile marii pentru o fotografie de grup. Lansarea va fi urmată de către un picnic pe plajă.

Proiectul este etichetat în cadrul Sezonului Cultural Franța România 2019 și Ocean Initiatives și este susținut de către Guvernul României, Ambasada Franței în România, Institutul francez. Este organizat în parteneriat cu Clubul de Comunicare Franco – Român, Comnart Conseil și face parte dintr-o serie de evenimente, ateliere, expoziții, parteneriate locale și internaționale în scopul informării asupra deșeurilor acvatice, climatului și calității apei, protecția marii și a oceanelor.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*