Lucrătorii în turism anunță un protest online pe data de 1 mai

Plaja din Vama Veche. FOTO Ministerul Turismului

Asociația Lucrătorilor în Turism Infotripiști organizează pe data de 1 nai un protest online, dorind să atragă atenția Guvernului să ia în considerare numeroasele adrese și recomandări primite oameni din industrie și să reglementeze prin legi gestionarea crizei și instrumentele de reprogramare a vacanțelor.

Asociația Lucrătorilor în Turism Infotripiști a anunțat organizarea unui protest cu tema Salvați turismul, care va avea loc online, pe data de 1 mai de la ora 10. Asociația susține că industria turismului a fost prima lovită de criză și un a primit nimic din partea autorităților.

De două luni s-au purtat nenumărate discuții cu reprezentanți ai guvernului și totuși măsuri legislative adoptate, specifice turismului, nu avem nici una. Suntem industria care a fost prima lovită de criză și cu consecințe pe durată necunoscută încă. De aceea avem nevoie de prevederi legale noi, adaptate realității ce o trăim. În prima etapa a discuțiilor cu autoritățile nu am cerut bani. Am cerut doar legi, acolo unde cele vechi nu făceau față. Nu am primit nimic”, a transmis Asociația Lucrătorilor în Turism Infotripiști.

Lucrătorii în turism fac apel la Guvern să ia măsuri în acest sens.

Turismul înseamnă nu doar locul de muncă al câtorva zeci de mii de români, ci înseamnă și vacanțele a milioane de români. De aceea facem acest apel către Guvernul României să ia în considerare numeroasele adrese și recomandări primite de la breaslă și să ne reglementeze prin legi gestionarea crizei și instrumentele de reprogramare a vacanțelor”, a mai spus Asociația Lucrătorilor în Turism Infotripiști.

Ghizii de turism din Româniase alătură și susțin acțiunea de protest a colegilor din turism

“Prin acest protest am decis să atragem atenția asupra situației în care se află industria turismului din România, industrie din care fac parte și ghizii de turism.

Zeci de mii de oameni din industrie sunt afectați, iar cel mai greu sunt loviți ghizii de turism,care literalmente au rămas fără nici o sursă de venit, modalitatea de desfășurarea activității în cazul acestei meserii reglementate fiind atipică.Pericolul iminent încare ne găsim este acela de a intra într-un șomaj permanent”, au transmis ghizii.

Ei spun că de două luni nu s-a luat nicio măsură concretă în ceea ce privește industria turismului și că peste 62% din ghizi au ca sursă principală venit această activitate.

“Am făcut un sondaj în rândul ghizilor atestați și activi, cu privire la situația decriză în care ne aflăm, peste 62% dintre colegi au ca sursă principală de venit activitatea de ghidaj, aproximativ50 % nu se încadrează în soluțiile propuse de guvern ca ajutor, doar 5% dintre colegi au contracte de muncă permanente. În România sunt aproape 7.000 de ghizi de turism cu atestat”, au mai spus ghizii.

 

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*