Măsuri dispuse la nivelul Poliției de Frontieră Române pentru minivacanța de Rusalii

Măsurile dispuse la nivelul Poliției de Frontieră Române pentru minivacanța de Rusalii

Având în vedere că, în acest sfârșit de săptămână, se celebrează sărbătoarea Rusaliilor și avem o minivacanță de cinci zile, Poliția de Frontieră Română și-a adaptat misiunile în scopul fluidizării traficului în punctele de trecere a frontierei, precum și pentru întărirea dispozitivului de supraveghere și control la frontiera de stat.

Polițiștii de frontieră acționează alături de celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne, în vederea asigurării unui climat de ordine și siguranța publică în zona de competență. Astfel, în această perioadă, aproximativ 3.900 polițiști de frontieră vor desfășura, zilnic, activități de supraveghere și control la frontiera de stat, precum și pentru prevenirea și combaterea infracționalității transfrontaliere.

Din experiența anilor anteriori, este preconizată o creștere a valorilor de trafic în punctele importante de trecere a frontierei, sens în care, în funcție de dinamica traficului, au fost dispuse măsuri pentru suplimentarea arterelor de control până la capacitatea maximă permisă de infrastructura fiecărui punct de trecere, respectiv de suplimentare a personalului.

Tot pentru fluidizarea traficului la granițele României, reprezentanții Poliției de Frontieră Române mențin permanent legătura cu autoritățile de frontieră din statele vecine, alături de care se efectuează controlul de frontieră, în vederea dispunerii unor măsuri comune.

Recomandări

Pentru evitarea aglomerărilor, Poliția de Frontieră Română recomandă participanților la trafic tranzitarea tuturor punctelor de trecere a frontierei astfel încât să se preîntâmpine apariția aglomerărilor. Menționăm că, la granița cu Ungaria sunt operaționale 12 puncte de trecere a frontierei în regim internațional pentru persoane, autoturisme și camioane, iar la granița cu Bulgaria sunt operaționale 11 puncte de trecere a frontierei.

De asemenea, pregătirea din timp a documentelor de călătorie precum și verificarea și pregătirea documentelor necesare minorilor la ieșirea din țară, pot scurta timpul de control. Informații suplimentare privind documentele necesare copiilor care călătoresc în afara granițelor țării sunt disponibile pe pagina de internet a instituției – www.politiadefrontiera.ro.

O situație aparte se înregistrează în ceea ce privește traficul de mărfuri, deoarece în această perioadă se constată o creștere a numărului mijloacelor de transport marfă, în special la granița cu Bulgaria și Ungaria. Menționăm că este folosită la maximum capacitatea punctelor de trecere ale frontierei deschise pentru astfel de mijloace de transport, iar Poliția de Frontieră Română ține permanent legătura cu autoritățile din statele vecine în vederea stabilirii unor măsuri comune, astfel încât, controlul de frontieră să se desfășoare cu operativitate.

În acest context, polițiștii de frontieră recomandă consultarea aplicației Trafic on-line, disponibilă pe pagina de internet a instituției, care prezintă o medie a timpului de așteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei pentru anumite intervale de timp.

Nu în ultimul rând, aceștia mai recomandă ca, pentru aflarea condițiilor de călătorie impuse de diferite state din lume, să fie consultat site-ul Ministerului Afacerilor Externe, paginile dedicate misiunilor diplomatice la București sau aplicația Călătorește în siguranță aparținând MAE.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*