Ministerul Turismului vrea să pună accent pe dezvoltarea turismului balnear

Seminarul „Contribuţia turismului balnear românesc la dezvoltarea durabilă a comunităţilor locale", de la ROMEXPO. FOTO Facebook/Cristina Tărtăreață

Organizaţia Patronală a Turismului Balnear din România a organizat, în cadrul Târgului de Turism al României, un seminar, ce a avut ca subiect principal turismul balnear și dezvoltarea comunităților locale din aceste zone.

La seminarul „Contribuţia turismului balnear românesc la dezvoltarea durabilă a comunităţilor locale”, au participat principalii investitori din domeniu au identificat principalele oportunităţi de dezvoltare a sectorului, dar și reprezentanți ai statului.

„Am prezentat pe scurt prioritățile Ministerului Turismului privind strategia de dezvoltare a turismului balnear din România, precum și politicile guvernamentale pentru susținerea turismului de sănătate. La nivelul instituției pe care o reprezint, există Masterplanul investițiilor în turism, în care o componentă importantă este alocată turismului de sănătate, cu proiecte propuse de 13 județe, dar și Masterplanul pentru dezvoltarea turismului balnear. Am menționat, totodată, și proiectul-pilot inițiat de Minister, dedicat informării medicilor de familie în privința oportunităților de prevenție și tratament în stațiunile balneo. În acest sens, vor fi organizate două vizite de informare pentru un număr de 66 de medici de familie din București, în perioada 14-16 decembrie 2018, pe două trasee diferite“, a precizat Cristina Tărtăreață, secretar de stat în Ministerul Turismului.

Aceasta a mai precizat că printre acțiunile derulate de Ministerul Turismului cu ocazia deținerii Președinției Consiliului UE, va fi și un eveniment dedicat sănătății, intitulat „Turismul balnear – Strategii la nivelul UE de dezvoltare transnațională”, organizat la Băile Govora, în perioada 7-10 mai 2019, în prezența experților internaționali și naționali din acest domeniu din statele membre UE.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*