Ministrul Bogdan Trif crede că bugetul alocat în 2019 este, pentru prima dată, unul suficient pntru promovarea României

Ministrul Turismului Bogdan Trif. FOTO Ministerul Turismului

Ministrul Turismului, Bogdan Trif, a susținut, în Parlamentul României, în cadrul ședinței Comisiilor Reunite ale celor două Camere ale Parlamentului pentru dezbaterea și avizarea proiectului Legii bugetului de stat pe anul 2019, bugetul Ministerului Turismului că turismul este o prioritate a Guvernului României.

Anul acesta, creditele de angajament sunt mai mari cu aproximativ 601% față de bugetul anului trecut, iar creditele bugetare sunt mai mari cu 100,43% față de 2018. Astfel, Ministerul Turismului va putea finanța proiectele de investiții depuse de autoritățile publice locale, iar promovarea integrată a României ca destinație turistică va avea suport financiar.

„Bugetul ministerului este unul care permite, pentru prima dată în ultimii ani, realizarea acestei campanii integrate de promovare, extrem de importantă având în vedere că vrem să atragem un număr cât mai mare de turiști străini. Mai mult decât atât, vorbim și despre sume importante pentru investiții care au fost alocate în acest an pentru dezvoltarea sectorului turistic, așa că vreau să invit autoritățile publice locale să depună proiecte de dezvoltare turistică pentru ca România să devină competitivă din punct de vedere turistic pe toate planurile. Anul 2019 se anunță unul foarte bun pentru turism, având în vedere că acest buget vine în completarea măsurilor guvernamentale luate pentru stimularea sectorului turistic, cum ar fi voucherele de vacanță sau scăderea cotei TVA la 5% ”, a declarat ministrul Turismului, Bogdan Trif.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*