În ceea ce privește natura resurselor naturale existente, principala asemănare rezidă în existența unor numeroase resurse de balneoterapie la nivelul stațiunii Eforie Nord, cu proprietăți terapeutice particulare prin extinderea conceptului de sănătate.
În contextul unei dezvoltări a anumitor metode, tehnici, proceduri de către părțile interesate din industria de wellness, acesta este necesară pentru a menține autenticitatea produselor și serviciilor balneare, a cărui esență este tratamentul.
Indiferent de anotimp, o plimbare matinală în zona digurilor de pe plaja stațiunii Eforie Nord, în special în locurile unde se sparg valurile mării denotă un elixir de sănătate.
În locul în care valurile se zdrobesc de țărm, în aer sunt pulverizate nenumărate particule foarte fine de apă sărată. Din acest punct de vedere, marea, prin aerosoli, asigură o fortificare a căilor respiratorii și conduce la o stimulare a imunității și la tonifierea întregului organismul.
Prin urmare, prin bogăția factorilor naturali de cură, tratamentele cu aerosoli practicate, ce durează de regulă aproximativ 10 minute și ce pot fi repetate inclusiv de 3-4 ori pe zi, se adresează unui public foarte variat, cu necesități clare și specifice de balneoterapie, prin integrarea unor proceduri și activități legate nu numai de sănătatea fizică, ci și de starea de bine a turiștilor, în general.
Be the first to comment