Anul 2018 a fost desemnat Anul European al Patrimoniului Cultural, motiv pentru care Ministerul Turismului organizează, în colaborare cu autoritățile publice locale, seminarele cu tema „Oportunități de dezvoltare a Rutelor Culturale Europene în România” în diferite localități din țară.
România, prin Ministerul Turismului, este membră a Acordului Parţial Extins privind rutele culturale, calitate care-i permite să contribuie la promovarea identităţii şi a cetăţeniei europene prin cunoaşterea şi conştientizarea patrimoniului comun al Europei şi la dezvoltarea dialogului şi a legăturilor culturale în cadrul acesteia.
Pe acest considerent, astăzi, la sediul Consiliului Județean Constanța – Centrul de Excelență în Turism, se desfășoară seminarul cu aceeași temă, în cadrul căruia doamna secretar de stat Cristina Tărteață, în calitate de reprezentant al Ministerului Turismului, a prezentat cele 32 de Rute Culturale Europene Certificate de Consiliul Europei, care cuprind 70 de țări, precum și obiectivele din România incluse în Rutele Culturale Europene Certificate. Până acum au avut loc 11 seminare din cele 13 stabilite, respectiv în Bacău, Sucevița, Baia Mare, Bistrița-Năsăud, Sălaj, Vâlcea, Deva, Timișoara, Brașov, Sibiu și Târgu Mureș, urmând ca ultimul să se desfășoare la Alba Iulia în luna septembrie.
Totodată, a menționat că Ministerul Turismului va organiza la Sibiu, în octombrie 2019, Forumul Anual al Rutelor Culturale Europene, unde vor fi promovate rutele culturale naționale și regionale dezvoltate în cadrul proiectului Rutelor Europene.
Be the first to comment