Turistul român și cu atât mai mult cel străin știe foarte puține detalii despre împrejurimile orașului Corabia. Frumusețea naturală a zonei de pe malul Dunării vor fi, de astăzi, promovate la nivel național.
Orașul Corabia găzduiește, începând de pe 20 aprilie 2018, Conferința pentru dezvoltarea turismului cultural “Dunărea în Anul Centenar”. Evenimentul organizat de Lost in Vibe Entertainment, Primăria Corabia și Consiliul Juețean Olt aduce în prim plan principalele obiective din oraș, precum și zonele care pot fi vizitate de turiștii străini și români care ajung acolo pe cale rutieră sau pe Dunăre, la bordul navelor de croazieră fluviale.
Timp de două zile, organizatorii își propun să reunească principalii actori din piața de turism pentru implementarea strategiei de promovare cultural-turistică și a Stopover-urilor vaselor de croazieră în portul Orașului Corabia în vederea contribuirii la identificarea unor soluţii de promovare şi valorificare a potenţialului Dunării.
Invitații vor avea ocazia să cunoască, ajutați de un ghid de turism, zona Islaz, Monumentul Eroilor din Corabia, Portul Turistic și Cetatea Sucidava. În a doua zi, este programată Conferința dedicată Rivierei Dunării și Orașului Corabia. Invitații vor pleca apoi spre Mănăstirea Brâncoveni și Cabana Roșca.
Ce poți să faci în Orașul Corabia
Orașul Corabia, cunoscut și sub numele de orașul teilor este o localitate situată în județul Olt, pe malul Dunării. În apropiere, poți vizita Cetatea Sucidava – un castru roman inclus în patrimoniul UNESCO – singurul din Olt și al 7-lea din țară.
La Corabia au loc frecvent evenimente de ținută, expoziții de artă și dezbateri științifice. De menționat este și faptul că în oraș turiștii beneficiază de servicii publice complete, iar delicvența tinde spre zero.
Organizatorii acestui eveniment vor să obțină o mai bună comunicare între tur-operatorii români și internaționali specializați pe incoming, turism intern și exten, turism dunărean, dar și conștientizarea importanței dezvoltării turistice în zonă.
Corabia poate să devină un hub pentru navele de croazieră care tranzitează Dunărea. Anual, pe la Porțile de Fier II trec aproximativ 250 de vase de croazieră. Numărul lor a crescut de 20 ori în ultimii 26 ani.
promotia 1978 este asteptata pe 1 iunie 2018 ora 10 in fata liceului pentru intalnirea de 40 ani