Paralela45: Destinațiile preferate de români pentru vara 2024 sunt Grecia, Turcia, Portugalia, Spania, Tunisia

Paralela 45

Vacanțele în Turcia, Grecia și în destinațiile noi din portofoliul Paralela45, Algarve, Gran Canaria și Tunisia au fost cele mai cumpărate în perioada târgului de turism online, offline și campaniei Black Friday încheiată luni seara. Cele mai scumpe au fost două pachete pentru Maldive și Laponia și un circuit în Coreea de Sud și Japonia. Volumul vânzărilor de vacanțe pentru ultimele săptămâni din an și vara viitoare din cele șase zile de campanie online și offline s-a ridicat la două milioane de euro.

Oferta pentru vara 2024 în Turcia, care cuprinde zboruri spre Antalya din 11 orașe, spre Alanya din București și Cluj-Napoca, spre Bodrum de la București, peste 5.000 de oferte și zece hoteluri în exclusivitate, cu prețuri speciale pentru turiștii Paralela45, a avut cea mai mare reducere, de aproape 45%, și cea mai mare căutare. Turiștii au plătit 10% din prețul pachetului la rezervare, achită încă 15% la finalul perioadei de Early Booking (martie-aprilie 2024) și cea mai mare parte din sumă, 75%, cu 30 de zile înaintea plecării.

În volum mare s-au cumpărat și vacanțe în insule grecești Creta (Heraklion și Chania), Kos, Rhodos, Zakynthos și Santorini cu zbor charter din 11 orașe șase, dar și cazări în Nordul Greciei, cu transport individual, cu prețuri reduse cu până la 35% în zilele de campanie. Cel mai ieftin pachet în Grecia a costat 325 de euro/persoană/7 zile/insula Rhodos, la început de sezon.

Trei destinații noi în oferta de vară, Tunisia, cu zboruri directe din București, Cluj-Napoca, Iași, Timișoara, Suceava, Craiova, Baia Mare, Algarve (Faro) și Gran Canaria, cu zbor de la București, au costat cel mai puțin 475 de euro/persoană, 735 de euro/persoană, respectiv, 746 de euro/persoană, în perioada târgului de turism și au atras sute de rezervări.

Zece turiști au plătit mai mult decât ceilalți pentru vacanțele lor în Maldive, Laponia și un circuit în Coreea de Sud și Japonia. Suma totală a celor trei pachete e de aproape 35 de mii de euro: Maldive, 4 adulți/8 nopți – 14.175 de euro, Laponia: 2 adulți și doi copii/4 nopți – 10.788 de euro, Coreea Sud și Japonia: 2 adulți – 9.710 euro.

Cele mai ieftine vacanțe vândute la târgul de turism au fost cele de Sfântul Andrei și 1 Decembrie cu autocarul ori cu avionul, “Capitale imperiale – piețe de Crăciun”: 330 de euro/persoană/traansport autocar, „Praga 2023 – Vacanța de 1 Decembrie”: 530 de euro/pchetul cu avionul.

“Un interes la fel de mare s-a remarcat și pentru vacanțele de final de an în Antalya, Egipt sau Laponia, dar și pentru exoticele Indonezia, Kenya, Sri Lanka, pentru care organizăm curse charter de Crăciun, de Revelion, pachete pentru care au plătit de la câteva sute de euro la 2.000 de euro/persoană. Puține locuri mai sunt în prezent pentru toate cursele speciale pe care le avem la finalul anului”, declară Ioana Burcea, director de marketing Paralela45

Revelionul în Laponia, în premieră în acest an, este o vacanță cu o durată mai mare decât cele de Crăciun sau înainte de sărbătoare, de patru nopți. Timp de o săptămână, turiștii se întâlnesc cu Moș Crăciun și soția lui, dar pot să practice și sporturi extreme de la ski nocturn la heli ski și patinaj în spații olimpice, Laponia fiind în acest moment singurul loc unde zăpada este garantată iarna.

Paralela45 încheie anul cu un volum al vânzărilor de 62 de milioane de euro, în creștere cu o treime față de anul anterior.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*