Pericol de avalanșă în Norvegia

Pericol de avalanșă în Norvegia

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Regatul Norvegiei că, în conformitate cu datele transmise de autoritățile locale, pentru data de 11 februarie 2019, a fost emis un cod portocaliu de avalanșă (inclusiv la altitudini de sub 500 de metri).

Acesta este valabil pentru județul Rogaland și regiunile extinse: Salten, Svartisen, Trollheimen, Romsdal, Sunnmore, Indre Fjordane, Jotunheimen, Indre Sogn, Voss, Hardanger și Vest-Telemark.

Pentru aceeași perioadă, a fost emis și un cod galben de inundații, alunecări de teren și vânt puternic pentru județele Rogaland și Vest-Agder (orașul Kristiansand).

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României în Regatul Norvegiei: +4722561237; +4722446951; +4722556832; +4722558227, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al

Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de permanență al Ambasadei României la Oslo: +4799153137.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet www.yr.no, www.varsom.no/en/, http://oslo.mae.ro/, www.mae.ro şi reaminteşte cetăţenilor români care călătoresc în străinătate că au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie, precum şi serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare „Un SMS îţi poate salva viaţa!”.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*