“Rapsodii în piatră” – festivalul ajuns la cea de-a VI-a ediție – poposește la Cazinoul din Constanța

Cazinoul din Constanța se numără printre gazdele spectacolului „Rapsodii în piatră” și este un omagiu adus varietății și complexității arhitecturale

Seria de concerte SoNoRo Conac, ajunsă anul acesta la cea de-a VI-a ediție, va debuta pe 26 aprilie la Palatul Culturii “Teodor Costescu” din Drobeta-Turnu Severin și va continua până în luna septembrie, oferind publicului meloman ocazia să descopere minunate conace, castele și palate din România și Republica Moldova.

Ediția de anul acesta SoNoRo Conac poartă numele „Rapsodii în piatră” și este un omagiu adus varietății și complexității arhitecturale din întreg teritoriul țării noastre.

În cadrul turneului va avea loc și lansarea în România a CD-ului “Rhapsodie Roumaine”, realizat pentru celebrarea Centenarului Marii Uniri. CD-ul cuprinde cele mai cunoscute compoziții create de George Enescu și Béla Bartók și va fi prezentat într-un turneu european, ce a început pe pe 27 ianuarie 2018, la Musikverein din Viena. Turneul “Rhapsodie Roumaine” va mai include orașele Amsterdam, München, Izmir, Antwerpen, Arezzo și Paris. În România, CD-ul va fi prezentat la toate concertele SoNoRo Conac, de unde va putea fi și achiziționat.

Inițiativa SOS Conac, lansată în 2017, prin care SoNoRo își propune să tragă un semnal de alarmă pentru clădiri cu valoare arhitecturală mare din țara noastră, aflate într-o stare avansată de degradare, va continua și anul acesta cu un concert la Cazinoul din Constanța, pe 9 mai. Concertul va fi un răspuns la #Ode2Joy Challenge lansat de Plácido Domingo, Președintele Europa Nostra, în toată Europa, cu ocazia celebrării în 2018 a Anului Patrimoniului Cultural European.

„Începem o nouă ediție SoNoRo Conac plini de entuziasm. Am descoperit locuri minunate, pe care le vom dezvălui și publicului nostru, în cadrul unor concerte de muzică de cameră, prin care ne dorim să le subliniem frumusețea și să adăugăm și mai mult farmec întoarcerii în timp pe care aceste minunate conace, palate și castele o prijeluiesc. Anul acesta demersul nostru se alătură unuia european de celebrare a patrimoniului cultural european și ne bucurăm să putem să ne aducem aportul la integrarea moștenirii culturale românești în cea europeană“ a declarat Răzvan Popovici, inițiatorul SoNoRo Conac și directorul Festivalului de Muzică de Cameră SoNoRo.

Primele concerte SoNoRo Conac vor avea loc anul acesta după următorul program:

  • Palatul Culturii “Teodor Costescu” din Drobeta-Turnu Severin, jud. Mehedinți, 26 aprilie
  • Cazinoul din Constanța, jud. Constanța, 9 mai
  • Muzeul de Artă Timișoara – Palatul Baroc, jud. Timiș, 12 mai
  • Teatrul din Oravița, jud. Caraș-Severin, 13 mai
  • Palatul Culturii din Târgu Mureș, jud. Mureș, 16 mai
  • Castelul Mikes din Zăbala, jud. Covasna, 17 mai
  • Conacul Pană Filipescu din Filipeștii de Târg, jud. Prahova, 18 mai
  • Palatul Mogoșoaia, București, 19 mai
  • Conacul Sturdza de la Popești, jud. Iași, 30 mai
  • Castelul Mimi, Republica Moldova, 31 mai

SOS Conac este un proiect derulat în parteneriat cu Ordinul Arhitecților și Institutul Național al Patrimoniului, cu scopul de a intermedia contexte favorabile salvării unor monumente importante din patrimoniul românesc.
Accesul la concertele SoNoRo Conac este gratuit și se face pe bază de invitație sau rezervare, în limita locurilor disponibile, la: alexa.petre@sonoro.ro sau 0741.190.470.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*