Republica Franceză – Ridicarea nivelului de alertă a planului „Vigipirate” la nivelul maxim – „Urgență atentat”

Franța menține controalele la frontieră pe tema pericolului terorist. FOTO Manu Sanchez

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească pe teritoriul Republicii Franceze că, urmare a atacului armat din seara de 11 decembrie de la Strasbourg, ministrul francez de interne a anunțat decizia declanșării nivelului maxim de alertă Vigipirate (pe o scară de la 1 la 3) – „Urgență atentat”, care asigură un nivel de vigilență și protecție maximă, imediat după producerea unui atentat.

Acest nivel de alertă este activat pe o perioadă limitată, determinată de gestionarea situației de criză și prevede măsuri de consolidare a securității la frontiere, pe aeroporturi și în zonele turistice. Anumite drumuri, servicii de transporturi publice sau instituții de învățământ pot fi închise.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Paris: +33147052966 și +33147052755, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de permanență al misiunii diplomatice a României în Republica Franceză: +33680713729.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet http://paris.mae.ro, www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care se deplasează în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*