Românii sunt printre cei mai încântați europeni atunci când își întâlnesc semenii în călătorii, conform unui studiu Momondo

Cuplu în vacanță. FOTO Adam Kontor
Cuplu în vacanță. FOTO Adam Kontor

Pentru majoritatea celor care s-au aventurat dincolo de granițele țării, călătoriile și-au demonstrat puterea de a-i ajuta să reflecteze asupra propriilor origini. Un alt moment care îi face, în general, pe mai mulți români să își îndrepte atenția asupra acestui aspect este în pragul sărbătoririi Zilei Naționale.

Echipa din spatele motorului gratuit a ofertelor de călătorie la nivel global momondo.ro a fost curioasă față de primul impuls pe care românii îl au atunci când își aud limba vorbită în călătoriile în străinătate. Fie că se întâmplă pe străzile marilor capitale europene, în orașe aparent mai puțin cunoscute sau în destinații exotice de pe alte continente, specialiștii momondo.ro dezvăluie cum reacționează românii atunci când se întâlnesc cu semenii lor într-un astfel de context.

Conform studiului momondo desfășurat la nivel global, românii sunt printre cei mai bucuroși călători atunci când trec pe lângă semenii lor în călătorii. Peste un sfert (26%) dintre români sunt încântați să își audă limba și intră cu ușurință în vorbă cu românii pe care îi întâlnesc atunci când călătoresc. Același grad de entuziasm îl au și spaniolii (27%), fiind, alături de români, cei mai comunicativi călători din Europa atunci când își intersectează drumurile cu oameni din propria țară.

„Pentru mai mulți români, călătoriile au devenit tot mai accesibile, fie pentru a studia, a lucra, a începe o nouă viață sau a petrece o vacanță. Cu fiecare călătorie, însă, avem oportunitatea de a observa mai atent celelalte culturi și, mai mult, propria noastră cultură și elemente specifice de care ne e dor. Aproape oriunde ar călători, românii întâlnesc alți români, ceea ce pe puțini pare să îi mai surprindă în prezent și, de fapt, pe tot mai mulți să îi bucure și să îi determine să se oprească din drum pentru a schimba câteva vorbe cu aceștia”, a declarat Mircea Giurcă, reprezentantul momondo în România.

La polul opus, printre călătorii care îndrăznesc mai puțin să înceapă o conversație spontană în călătorii cu oameni de aceeași naționalitate sunt cei din culturile nordice: finlandezii (9%), suedezii (11%), norvegienii (13%).

Mult mai puțini sunt românii care preferă să îi evite pe semenii lor atunci când călătoresc (3%) sau să înceapă să vorbească mai încet sau într-o altă limbă (5%).

În schimb, 29% din românii mai puțin confortabili în a porni o discuție sunt deschiși la a avea o conversație cu alți turiști români doar dacă aceștia din urmă o inițiază. Totodată, o a treia reacție întâlnită des în rândul călătorilor români este, pur și simplu, de a le zâmbi celorlalți cu care împart aceeași limbă, fără a porni neapărat o discuție.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*