Spectacol fantastic pe canalele Deltei Dunării: milioane de efemeride și-au făcut apariția într-o reprezentație fascinantă de viață și de moarte ce poate fi văzută doar o dată pe an.
Denumite ștințific „Palingenia longicauda”, dar numite popular și rusalii, după perioada din an în care își fac apariția, aceste insecte trăiesc, practic, doar câteva ore, atât cât se împerechează și își depun ouăle. Ele apar ca larve, sau nimfe, în mediul acvatic, unde trăiesc până la vârsta de trei ani, dar apoi maturizarea lor înseamnă şi imediatul sfârșit, pentru că efemeridele trăiesc numai o zi, timp în care își găsesc perechea și apoi depun ouăle pentru următoarea generație.
Legenda spune ca efemeridele sunt întrupări ale tinerilor care au murit înainte de a-și îndeplini menirea de soț și soție. Lor li se îngăduie astfel ca, o dată pe an, să coboare pe pământ sub aceasta formă, pentru a cunoaște iubirea.
Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.
Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.
Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.
Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.
Organizatorii UNTOLD și Neversea, prin campania Blood Network, încurajează pacienții vindecați de COVID-19 să vină să doneze plasmă pentru a salva viețile celor care se luptă cu acest virus și care sunt în stare critică …
Parc Aventura Paradis Land din Neptun este o oază de relaxare și reprezintă un mod foarte plăcut de petrecere a timpului liber în mijlocul naturii. Oamenii au posibilitatea să petreacă împreună câteva ore de neuitat, …
În urma unor observații astronomice cu caracter ştiinţific realizate cu ajutorul telescopului principal, la Observatorul Astronomic al Muzeului “Vasile Pârvan” Bârlad, a fost descoperită în premieră pentru această instituţie, prima stea variabilă, ce va purta …
Be the first to comment