UE lansează următoarea Competiție „Capitala europeană a turismului inteligent”

Goteborg, Capitala Europeană a Turismului Inteligent 2020. FOTO smarttourismcapital.eu

Comisia Europeană a lansat joi, 31 martie, următoarea ediție a competiției „Capitala europeană a turismului inteligent”. Această inițiativă răsplătește orașele europene pentru practici turistice excepționale, inovative, digitalizate și sustenabile.

Sectorul turismului joacă un rol crucial în generarea creșterii economice, crearea de locuri de muncă și construirea unei Europe diverse și multiculturale. În acest sector, turismul inteligent s-a dezvoltat rapid pentru a deveni lider în inovație într-o varietate de subcategorii, inclusiv accesibilitatea, digitalizarea și sustenabilitatea. Prin această inițiativă, Comisia Europeană își propune să mențină turismul european în plină ascensiune și să promoveze o cultură a excelenței în sectorul turismului european.

Preluând titlul de la actualele capitale europene ale turismului inteligent, Bordeaux și Valencia, orașele câștigătoare vor beneficia de sprijin de specialitate în comunicare și branding pe tot parcursul anului 2023, prin care își vor prezenta remarcabilele practici inteligente și inovatoare care le-au făcut să iasă în evidență și să devină Capitalele europene ale turismului inteligent în 2023. Acest sprijin va include realizarea unui videoclip promoțional, a unei sculpturi mari cu hashtag pe care să o instalați într-o locație proeminentă, diverse activități promoționale și vizibilitate la nivelul UE și la nivel internațional. Câștigătorii vor avea, de asemenea, șansa de a se alătura unei rețele active și în creștere de destinații inteligente, selectate în edițiile anterioare ale competiției, vor face schimb de bune practici și vor învăța unul de la altul.

Capitala Europeană a Turismului Inteligent este o inițiativă UE, finanțată în prezent în cadrul Programului COSME. Prin urmare, competiția este deschisă atât orașelor din UE, cât și țărilor din afara UE care participă la programul COSME (Albania, Armenia, Bosnia și Herțegovina, Islanda, Kosovo, Moldova, Muntenegru, Macedonia de Nord, Serbia, Turcia, Ucraina și Regatul Unit.)

În urma competiției pentru titlul de Capitală europeană a turismului inteligent 2023, orașelor li se cere să-și demonstreze practicile inovatoare de turism în patru domenii: accesibilitate, sustenabilitate, digitalizare, patrimoniu cultural și creativitate. Aplicațiile vor fi evaluate mai întâi de un comitet de experți independenți. În a doua etapă, 7 orașe aflate pe lista scurtă vor trebui să-și prezinte candidatura în fața Juriului european. Juriul european va selecta doi câștigători, Capitalele europene ale turismului inteligent 2023, care vor fi anunțați în noiembrie 2022.

Competiția are un palmares dovedit de succes. Capitala europeană a turismului inteligent 2023 este cea de-a patra ediție a competiției. Bordeaux și Valencia au fost selectate Capitale europene ale turismului inteligent în 2022, Goteborg și Malaga au primit titlul de Capitale europene ale turismului inteligent în 2020, iar Helsinki și Lyon au câștigat competiția inaugurală și au deținut împreună titlurile de Capitale europene ale turismului inteligent în 2019.

Pentru a aplica, reprezentanții orașelor sunt rugați să completeze un formular online. Termenul limită de depunere a aplicațiilor este 1 iunie 2022, ora 17.00 CET.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*