Staţiunea Băile Sărate din Ocna Mureş, ale cărei ape clorosodice şi-au arătat puterea tămăduitoare timp de aproape 100 de ani, va redeveni un important reper pe harta turistică a României.
Construite în anul 1897, Băile Sărate au cunoscut o evoluţie spectaculoasă, Ocna Mureş devenind în perioada interbelică a doua staţiune balneo-climaterică din întreaga ţară, renumită pentru tratamentele din sfera afecţiunilor reumatismale, neurologice sau ginecologice.
Cocheta aşezare, vizitată anual, în perioada 1980 – 1990, de aproape 8000 de turişti şi persoane sosite la tratament, a început să-şi piardă treptat strălucirea. Complexul, format din Baza de tratament cu amenajări pentru aeroterapie, helioterapie, electroterapie şi băi calde, ştrandul, centrul medical, cele două hoteluri, restaurantul şi celelalte clădiri ce îndeplineau diferite funcţiuni auxiliare, a cunoscut, la începutul perioadei post-comuniste, o perioadă de declin, ajungând să fie vândut în anul 2002 unui investitor local şi, ulterior, demolat.
Pentru a pune în valoare potenţialul terapeutic şi turistic deosebit al zonei şi pentru a readuce localitatea în topul staţiunilor balneo-climaterice din România, Consiliul Judeţean Alba, în parteneriat cu Primăria Ocna Mureş, a început lucrările pentru realizarea unui complex turistic ce va cuprinde, pe o suprafaţă de 6500 de metri, o bază de agrement, sală de fitness, restaurant, welness, săli pentru tratamente, precum şi spaţii pentru activităţi sportive, valoarea investiţiei ridicându-se la aproximativ 6 milioane de euro. Astfel, în anul 2021, turiştii se vor bucura de beneficiile acestei baze de tratament şi agrement ce ar putea face din Băile Sărate Ocna Mureş cea mai importantă staţiune de profil din Transilvania şi, de ce nu, din întreaga ţară.
Be the first to comment