Unul dintre cele mai apreciate sate, Rășinari, este gazda Festivalului Brânzei şi al Ţuicii

Un festival dedicat gusturilor tradiționale

Unul dintre cele mai frumoase sate ale României, Rășinariul, vă invită la o nouă ediție a Festivalului Brânzei și al Țuicii.

Aflat pe Agenda Culturală a Primăriei Rășinari și a Consiliului Județean Sibiu, festivalul este organizat în fiecare an pentru a transmite și promova tradițiile din Rășinari, recunoscute și la nivel European prin câștigarea titlului „Mărginimea Sibiului destinație de excelență în turism și gastronomie locală”, în anul 2015.

Pe parcursul celor două zile de festival, vizitatorii pot gusta produse tradiţionale specifice Mărginimii Sibiului: brânzeturi, tocană de oaie la ceaun, sloiul de oaie, bulz ciobănesc, pastramă etc. și se pot bucura de programul artistic oferit de ansamblurile folclorice și de interpreți de muzică populară. Reprezentativ pentru Festivalul Brânzei și al Țuicii este realizarea „Bulzul festivalului”, care a devenit deja o tradiţie în zonă. Bulzul se face dintr-o cantitate considerabilă de mămăligă, brânză de oaie şi smântână, pregătită de săteni.

Festivalul Brânzei și Țuicii este un eveniment care oferă tuturor șansa să cunoască tradițiile din Rășinari, să viziteze obiectivele turistice, să deguste delicioasele preparate tradiționale, dar și să se bucure de programul artistic oferit de îndrăgiți interpreți de muzică populară și ansambluri folclorice.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*