Vizite gratuite la Muzeul Național Cotroceni, cu ocazia aniversării a 31 de ani

Muzeul Național Cotroceni

Muzeul Național Cotroceni, spațiu de referință în peisajul cultural și turistic românesc, aniversează duminică, 10 iulie, 31 de ani de existență.

Înființat în anul 1991, prin Hotărârea Guvernului României nr. 478 din 10 iulie 1991, ca instituție de reprezentare și importanță națională, Muzeul Național Cotroceni s-a definit și dezvoltat prin cele două coordonate esențiale ale sale: spațiu memorial – fostul Palat regal Cotroceni și promotor al artei decorative românești.

Fidel misiunii sale de promovare a patrimoniului și în semn de prețuire față de public, Muzeul Național Cotroceni oferă duminică, 10 iulie, vizite în regim de gratuitate, cu intrarea liberă, fără programare, în intervalul 09.00 – 17.30 (ultima oră de intrare fiind 17.00).

Turul cuprinde: Spațiile Medievale care, în prezent, găzduiesc expoziția temporară a artistei Ileana Dana Marinescu – „Sosia Mea”, etajul I al muzeului, unde se regăsesc saloanele oficiale regale și Pivnița în care se află expoziția permanentă „A fost odată la Cotroceni”.

Pe tot parcursul traseului de vizitare, publicul va putea solicita și va primi informații de la specialiștii muzeului, care se vor afla în fiecare dintre spațiile deschise.

Persoanele care aveau deja programare pentru data de 10 iulie vor avea prioritate la acces. Intrarea în Muzeul Național Cotroceni se face doar în baza unui act de identitate.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*