ANAT a comunicat că respectă decizia Consiliului Concurenței și se va concentra pe dezvoltarea pieței de turism

ANAT
ANAT

Asociația Națională a Agențiilor de Turism (ANAT) a emis un punct de vedere oficial ca urmare a concluziilor și amenzilor Consiliului Concurenței.

ANAT a comunicat că respectă decizia Consiliului Concurenței și va onora toate obligațiile impuse, pe parcursul controlului colaborând cu Consiliul Concurenței.

Reprezentanții ANAT au comunicat că doresc să asigure turiștii că nu au și nu vor avea în niciun fel de suferit în urma aplicării deciziei Consiliului Concurenței.

„Precizăm că situația care a dus la investigația Consiliului Concurenței a fost cauzată de o serie de specificități ale pieței românești, insuficient consolidată și inadecvat reglementată. Intenția ANAT și a agențiilor membre, în toată această perioadă, a fost de a proteja turiștii de riscuri neprevăzute, precum și de imposibilitatea de a onora serviciile în condiții competitive de piață sau imposibilitatea de rambursare a costurilor serviciilor neonorate. A fost vorba de soluția de supraviețuire găsită de agențiile de turism corecte care au avut mereu în vedere interesul consumatorilor ca reacție la eșecul statului de a pune ordine în piață. Ne-am fi dorit să putem avea statul ca partener în acest demers, printr-o legislație mai bine adaptată“, au transmis reprezentanții ANAT.

Potrivit acestora, ANAT își va respecta obligația de a organiza și derula acțiuni de instruire pentru agențiile membre și angajații acestora, pentru a cunoaște reglementările din domeniul concurenței, nu doar în spiritul, ci și în litera legii.

Acest episod reprezintă atât o lecție importantă, cât și un prilej de reformare.

„Începând cu 2019, asociația va demara un proces ambițios de modernizare și restructurare. Suntem încrezători că rezultatul implementării acestui plan va duce la schimbarea în bine a industriei românești de turism. Suntem determinați, de asemenea, să întreprindem toate demersurile pentru a evita apariția unor situații similare în viitor. În acest sens, ANAT își propune să devină mai deschisă și mai transparentă cu consumatorii, pentru ca aceștia să înțeleagă mai bine funcționarea pieței românești. Nu în ultimul rând, ne exprimăm speranța ca, de acum, statul va acționa ca un partener real al industriei pentru ca, astfel, să lucrăm împreună la îmbunătățirea cadrului legislativ, fapt ce nu poate fi decât în beneficiul clienților“, au subliniat cei de la ANAT într-un comunicat de presă.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*